Economie Innovatie

26 AUGUSTUS 2019

Groningse studenten gaan strijd aan met grote fitnessketens

Groningse studenten van Groningse studenten gaan de strijd aan met grote fitnessketens gaan de strijd aan met grote fitnessketens

De groei van het aantal sportscholen in Groningen zet door. Met name de grote 'budget fitnessketens' hebben zich gevestigd in het centrum van Groningen. Maar er is nu ook een andere trend in opmars: de compacte fitnessclub. Compacte fitnessclubs zijn kleinschalige sportscholen gericht op service, persoonlijke aandacht, community en unieke conceptvorming op een beperkt aantal vierkante meters. Veelal gevestigd in winkelstraten, unieke panden of drukbezochte straten.

Een mooi voorbeeld hiervan is Push & Pull Fitness. Push & Pull Fitness is een recent geopende sportschool in het centrum van Groningen aan de Nieuweweg 11. De compacte sportschool is ingericht met hoogwaardige fitnessequipement om effectief mee te trainen. In tegenstelling tot de low-budgetketens is er bij Push & Pull Fitness altijd een personal trainer op de vloer aanwezig om vragen te beantwoorden en de sporters te stimuleren waar nodig. De sportschool wordt gerund door twee jonge studentondernemers met een passie voor fitness.

De twee ondernemende studenten gaan hier de strijd aan met enkele vestigingen van de grote fitnessketens. De eigenaren Rink Dubblinga & Laurens Groeneveld zien kansen in het centrum van Groningen. “Groningen bruist van de succesvolle ondernemers om mee samen te werken. Door nieuwe samenwerkingsverbanden op te zetten hopen we een breed publiek aan te spreken. Waarbij de grote fitnessketens opereren vanuit een hoofdkantoor, kunnen wij lokaal de focus leggen”, aldus de eigenaren.

“Fitness is een erg populaire sport en veel mensen hebben baat bij krachttraining. Helaas belanden mensen vaak op de hardloopband omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Met Push & Pull willen we hier verandering in brengen. Zo bieden we al onze leden een vorm van begeleiding aan”. (Rink)

Push & Pull bedient hiermee met name mensen die extra begeleiding willen of direct willen trainen in een rustige omgeving. Daarnaast zien de eigenaren ook een nieuwe doelgroep ontstaan. Veel sportscholen in het centrum zijn druk bezocht. Een deel van deze bezoekers zijn de drukte zat. Push & Pull haakt hier goed op in door de eerste sportschool in Groningen te zijn met een maximumaantal leden beleid..

De visie van de sportschool is om een gezellige plek te creëren waarbij beginners en gevorderden effectief kunnen trainen in een motiverende omgeving. Daarnaast willen we een vaste community creëren waarin iedereen zich thuis. De eigenaren benadrukken “Een sportschool community creëren kan lastig zijn. Maar door onze unieke compacte omgeving word je automatisch gestimuleerd om meer interactie met elkaar te hebben”.

 

 

 

 

Gerelateerd Economie Innovatie
Groningse studenten gaan strijd aan met grote fitnessketens
Groningse studenten gaan strijd aan met grote fitnessketens