Economie

25 JUNI 2014

Groningse studenten succesvol met eigen bedrijf

In Groningen hebben dertien ondernemende studenten in juni met succes een topminor afgesloten voor het starten van een eigen bedrijf. Het betreft een lichting studenten die in februari 2014 van start is gegaan.

Het betrof een groep bestaande uit 13 ondernemende studenten die allemaal dezelfde passie delen: een eigen onderneming runnen. Ook nu waren er weer mooie concepten ontwikkeld die klaar zijn om de markt te veroveren. Onlangs sloot VVD-kamerlid Anne Wil Lucas het programma af.

De Noorderlingen is ontstaan vanuit het Sectorplan Noord, het samenwerkingsverband van de vier Noordelijke hogescholen. Het is een topminor voor ambitieuze ondernemende studenten uit Noord-Nederland die hun ondernemersidee willen omzetten naar een eigen bedrijf of die met hun huidige bedrijf willen groeien. Hierbij worden ze gecoacht en geadviseerd door Noordelijke topondernemers en professionals uit het werkveld.

Ook deze tweede editie zijn er weer succesvolle concepten ontwikkeld. Zo heeft Jetze van Vliet zijn eerste 'Koepelkas' verkocht en wil hiermee 'Urban Farming' verder op de kaart zetten. Kelly Schat heeft een eigen sportschool weten te realiseren, Dennis Scherpen haalt 'Streetworkout' naar Nederland en Thijs Riem Vis ontwikkelt een applicatie voor een snelle registratie van medicijnen in de rundveehouderij. Niet alleen hebben de bedrijven een sterke ontwikkeling doorgemaakt, ook op persoonlijk gebied zijn De Noorderlingen flink gegroeid, aldus Jody van der Bom.

Gerelateerd Economie
Groningse studenten succesvol met eigen bedrijf
Groningse studenten succesvol met eigen bedrijf