30 APRIL 2015

Groningse studenten winnen Alfa-college Ondernemers Award

Groningse studenten van het team Active Inventory zijn winnaar geworden van de Ondernemers Award voor studententeams Jong Ondernemen. Het betrof een wedstrijd van het Alfa College. De studenten uit Groningen wonnen de prijs met een winkel-app. Daarmee kunnen klanten vooraf zien of in de (fysieke) winkel het product van hun keuze op voorraad is. Diverse winkels hebben al belangstelling getoond voor de app.

Woensdag 29 april vond de 3e editie van de Alfa-college Ondernemers Award plaats in Hoogeveen. Met deze jaarlijkse wedstrijd stimuleert het Alfa-college het ondernemen bij studenten in Groningen, Hardenberg en Hoogeveen. In een korte pitch presenteerden de 10 finalisten hun bedrijf aan de jury en het publiek. Winnaar in de categorie Jong Ondernemen werd dus het studentbedrijf Active Inventory, met een winkel-app.

 

Strijd

 

Nathan Bakker van Windfall Woodshop won de Ondernemers Award in de buitencategorie. Zijn passie voor hout kwam duidelijk naar voren. Hij koopt zelf zijn hout in, waardoor hij de inkoopkosten laag houdt. Vervolgens maakt hij diverse producten van het hout, bijvoorbeeld wijnrekken, artistieke objecten of tafels. Hij wil zijn bedrijf kleinschalig houden, zodat hij alle aandacht kan geven aan het ambachtelijke proces. Nathan volgt de opleiding Hout & Meubel in Groningen.

 

Gerelateerd
Groningse studenten winnen Alfa-college Ondernemers Award
Groningse studenten winnen Alfa-college Ondernemers Award