30 OKTOBER 2014

Groningse winkels gaan larven en wormen als snacks verkopen

Winkels in Groningen blijven zich vernieuwen. Dat geldt ook voor winkels van een supermarktketen, die insecten als snacks gaan verkopen. Van bitterballen met meelwormen tot knapperige wasmotlarven met zout; Jumbo winkels in de stad Groningen en de winkel in Haren gaan insectenproducten verkopen.

De producten liggen vanaf deze vrijdag in het schap.

"Het eten van insecten wordt steeds actueler. Het is niet alleen een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie, maar biedt ook de mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld. Wij vinden het belangrijk om onze klanten deze keuze te bieden", aldus Anrico Maat van de Maripaan Groep B.V.

Proeverij

Om klanten uit Groningen en omgeving te laten kennis maken met de nieuwe producten organiseren de Jumbo winkels in de stad Groningen en de winkel in Haren een proeverij. Op vrijdag 31 oktober en op zaterdag 1 november krijgen klanten de kans om de insecten zelf te proeven. De volgende Jumbo winkels in Groningen doen mee aan de proeverij: Ciboga, Oosterpark, Euroborg, Reitdiep en Wilhelminakade.

Assortiment

Het assortiment bestaat uit vier producten van het merk Conbuggie: groenteburgers met buffalowormen, bitterballen met meelwormen en knapperige wasmotlarven met zout of paprika. De insecten zijn afkomstig van erkende kwekerijen en worden op een efficiënte en voedselveilige manier verwerkt.

 

Gerelateerd
Groningse winkels gaan larven en wormen als snacks verkopen
Groningse winkels gaan larven en wormen als snacks verkopen