Leefbaarheid

15 SEPTEMBER 2014

'Groot feest op Grote Markt tijdens Oud en Nieuw'

Een groep Groningse horecaondernemers heeft vergevorderde plannen voor een groot feest op de Grote Markt tijdens Oud en Nieuw. Henk Wustenfeld van Horeca Combinatie Groningen bevestigt maandag berichtgeving op de site van RTV Noord.

Het plan is gemaakt door dezelfde ondernemers die afgelopen zomer zorgden voor het WK-scherm op de Grote Markt. De feestelijkheden, die in alle rust en zonder noemenswaardige incidenten verliepen, zorgden voor Wustenfeld voor een enorme uitstraling en extra toerisme. Met het Oud en Nieuw Feest wil de ondernemer opnieuw Groningen flink in de belangstelling zetten.

Het Oud en Nieuw feest, dat om 10 uur begint en om 1 uur ’s nachts is afgelopen moet zo’n 6000 bezoekers gaan trekken. “Het moet een groot spektakel worden, maar ik kan verder nog niet zeggen wat we precies van plan zijn”, aldus Wustenfeld. "Maar het zal zeker weer gaan zorgen voor een hoop aandacht voor Groningen. We zetten ons hiermee gewoon in het rijtje Sydney, New York en Groningen."

Groot decemberfeest

Het feest is onderdeel van een groot ‘decemberfeest’ op de Grote Markt. Van 10 december tot 5 januari moet er op de markt een grote ijsbaan en een 45 meter lange ijsglijbaan komen.

De betrokken ondernemers hebben inmiddels een vergunningsaanvraag bij de gemeente ingediend. Ook heeft het de hulpdiensten, vervoerders en andere uitvoerende instanties al van de plannen op de hoogte gesteld. Maandag worden winkeliersverenigingen, marktkooplieden en de Groningen City Club op de hoogte gebracht van de details rond het feest.

Vergunningen

Volgens Wustenfeld zijn de reacties van alle partijen positief en staan alle neuzen dezelfde kant op. Uiterlijk op 1 oktober verwacht de ondernemer dat hij de benodigde vergunningen binnen heeft.

Gerelateerd Leefbaarheid
'Groot feest op Grote Markt tijdens Oud en Nieuw'
'Groot feest op Grote Markt tijdens Oud en Nieuw'