Economie

13 SEPTEMBER 2019

Grootste kennisfestival van Noord-Nederland donderdag 26 september in Groningen

Onderdompelen in een keur aan interessante sprekers: dat is mogelijk tijdens een nieuwe editie van ‘Het grootste kennisfestival van Noord-Nederland’. Dat is een festival met in totaal tachtig boeiende sprekers, dat donderdag 26 september in Groningen gehouden wordt. Het festival, op het Suikerunieterrein, is een bijzondere mix van thema’s als innovatie, inspiratie en muziek en bedoeld voor managers van (grotere) organisaties die zich willen laten inspireren. (Zie videoverslag van OOGTV uit september 2017)

‘Op zoek naar nieuwe en werkende vormen van innoveren, organiseren, samenwerken en ondernemen’, is het doel van dit bijzondere festival. Het doet qua opzet denken aan Noorderzon, de Parade of Lowlands, maar dan geen theater in de tenten, maar sprekers.

Tijdens dit festival valt er veel kennis op te doen over innovatief organiseren op een luchtige manier. En technologie, organisatie, leiderschap, kunst en cultuur worden met elkaar verbonden. De doelgroep bestaat uit managers en andere leidinggevenden die zich op hun werk bezig houden met organiseren en innoveren.

‘Het is de tweede keer dat het festival in Groningen gehouden wordt. De eerste keer was twee jaar geleden, en het was zo’n succes, dat het naar meer smaakte. Je zou het een combinatie van een congres en een festival kunnen noemen’, zo vertelt Engbert Breuker van Pentascope, een van de vier organisatoren van het festival.

Het idee voor het festival ontstond ooit tijdens een bezoek aan Lowlands. ‘Zoiets zouden we in Groningen ook moeten organiseren, met tal van interessante sprekers in tenten waar je gewoon in- en uit kunt lopen’, zo vonden de initiatiefnemers.

Er is sprake van samenwerking met de organisatie Noorderlink. ‘Die organisatie richt zich iets meer op personeel, en wij iets meer op het management’, vertelt Engbert Breuker.

 

Sprekers

Er is een lange rij interessante sprekers. Daaronder uiteenlopende persoonlijkheden als KNVB-scheidsrechter betaald voetbal Kevin Blom.

 Egbert Jan van Bel. Naast hoofdredacteur van CustomerTalk is Egbert Jan van Bel schrijver van marketing- en managementboeken, kerndocent bij Beeckestijn Business School, jurylid van de International Webby Awards (Oscar voor Internet).

Maaike Kester is psycholoog en werkzaam voor 2KNOWHOW. Zij is mede auteur van Het Groot Werkvormenboek deel 2 (Dirkse, Talen en Kester, 2018) en heeft diverse artikelen geschreven over de veranderkracht van werkvormen (onder andere in het Handboek Leren en Ontwikkelen in Organisaties (Mooijman, Rijken & Van Dam, 2018) en het vakblad Opleiding en Ontwikkeling).

Camilla van den Boom (MSc) is bedrijfskundige en oprichter van strategisch adviesbureau sturrm. Met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van strategie- en organisatieontwikkeling is ze een veelgevraagd adviseur van grote en middelgrote bedrijven.

Barbara Jansen (1977) is al jarenlang gepassioneerd over spirituele ontwikkeling, (vrouwelijk) leiderschap en bewustwording. Ze is dagelijks bezig met de essentie van het leven, echt zijn en jezelf kenbaar maken.

 

Meer op: https://hetgrootstekennisfestivalvannoordnederland.nl/

 

Gerelateerd Economie Bedrijvenvereniging WEST
Grootste kennisfestival van Noord-Nederland donderdag 26 september in Groningen
Grootste kennisfestival van Noord-Nederland donderdag 26 september in Groningen