Economie

07 JANUARI 2019

Grootste Nieuwjaarsreceptie van Noord-Nederland op 9 januari in MartiniPlaza

Woensdag 9 januari is MartiniPlaza weer het toneel van de grootste Nieuwjaarsreceptie van Noord-Nederland. Janine Abbring is opnieuw de dagvoorzitter van de NNN en ontvangt Wopke Hoekstra, minister van Financiën, en Ingrid Faber, CEO van Pooling Partners.

Ingrid Faber is de derde generatie in het familiebedrijf Pooling Partners. Het familiebedrijf gaat terug tot de jaren dertig van de vorige eeuw, toen grootvader Frederik Faber in Assen een fabriek voor houten botervaatjes begon. Nu heeft het bedrijf vestigingen en handelsbetrekkingen in bijna heel Europa. Onder leiding van Janine Abbring gaan Ingrid Faber en Wopke Hoekstra in op kansen en mogelijkheden voor de bedrijvigheid in het Noorden.

De Langmanprijs voor een Noordkrachtig Persoon
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Langmanprijs. De prijs, vernoemd naar oud-minister Harrie Langman, wordt toegekend aan een Noordkrachtig Persoon of instantie: een persoon of instantie die grenzeloos denkt, handelt, bestuurt, onderneemt en daarmee impulsen geeft aan de noordelijke opinievorming en/of economische ontwikkeling. Vorig jaar ging de prijs naar Top Dutch.

De Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland is een initiatief van Stichting Noord-Nederland&. Met de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland streeft de stichting naar meer samenwerkingsverbanden in het Noorden. Zo kunnen Groningen, Friesland en Drenthe met hun eigen karakters elkaar ook heel goed versterken en komen ze samen veel verder dan alleen.

Het bestuur van Stichting Noord-Nederland bestaat uit voorzitter Sieger Dijkstra, Betty de Boer, Margriet Bouma, Gijs Lensink, Willem de Kok, Martin Schiphorst en Henk Ziengs.

Gratis tickets
De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Voor meer informatie en aanmelden:

www.nieuwjaarsreceptienn.nl

Gerelateerd Economie
Grootste Nieuwjaarsreceptie van Noord-Nederland op 9 januari in MartiniPlaza
Grootste Nieuwjaarsreceptie van Noord-Nederland op 9 januari in MartiniPlaza