Verenigingsnieuws

23 NOVEMBER 2018

Harm Post bij de VBNO over Groningen Airport Eelde GRQ: ‘Industrie volgt Infrastructuur’

Hangar-living: wonen op vliegveld Eelde, boven de hangar waar je vliegtuig gestald is. Het kan (nog) niet, maar “Ik zou zo drie kavels kunnen verkopen aan belangstellenden”, aldus Harm Post, die tijdens de ledenvergadering van de VBNO een inkijk gaf in de plannen rond het GRQ Businesspark bij Groningen Airport Eelde.

Na zijn vertrek bij de havens zet Harm Post zich in voor de vastgoed- en bedrijfsontwikkelingen op het GRQ Businesspark. GRQ is de internationale afkorting voor Groningen Airport Eelde, dat niet te klagen heeft over belangstelling vanuit het bedrijfsleven, hoewel de recente mededeling van Nordica over het niet verlengen van het contract wel tot onrust leidt. Maar uit het verhaal van Harm Post blijkt dat er vooralsnog diverse plannen zijn van bedrijven die daarmee ook bij kunnen dragen aan de ‘centrale pot’ van de luchthaven. Het eerder genoemde hangar-living is een optie die geld zou kunnen opleveren, maar bijvoorbeeld ook een logistiek centrum voor webshops. Gecombineerd met horeca en kinderopvang maakt dit centrum zich een aantrekkelijke werkgever. Daarbij spelen de mogelijkheden die drones bieden voor bezorging van goederen eveneens een rol, aldus Harm Post. Er is daarvoor een nieuw luchtvaartbesluit nodig, maar grote bedrijven als UPS en DHL zijn al heel druk bezig met dit soort innovaties.
Ook een brede luchtvaartopleiding voor piloten maar ook cabincrews is een serieuze optie voor GRQ Businesspark, nu de krapte op die arbeidsmarkt internationaal steeds groter wordt. Ook zijn er plannen voor een hotel, waarbij Harm Post nog geen namen kon noemen, en kandidaten die meer shoppingmogelijkheden willen bieden in de vertrekhal.

‘Industrie volgt Infrastructuur’
Harm Post is zoals bekend een pleitbezorger van de regionale luchthaven in Eelde. Voor grote bedrijven als Google, Siemens en MF Shipping Group is een regionale luchthaven een vestigingsfactor van belang. Daarmee stijgt Groningen op de lijst van potentiële vestigingsplaatsen en daar zijn we allemaal bij gebaat. GAE is net als OV, wegen en fietspaden onderdeel van de infrastructuur en dus absoluut waard om ook publiek geld in te investeren, want met de goede infrastructuur volgt het bedrijfsleven, aldus Harm Post, een stelling die door de VBNO bij monde van voorzitter Guus Vries van harte werd onderschreven.

Gerelateerd Verenigingsnieuws VBNO
Harm Post bij de VBNO over Groningen Airport Eelde GRQ: ‘Industrie volgt Infrastructuur’
Harm Post bij de VBNO over Groningen Airport Eelde GRQ: ‘Industrie volgt Infrastructuur’