Economie

30 JANUARI 2019

Henk de Haan haalt zeventig studenten met bus uit Groningen in actie tegen personeelstekort

Twee bedrijven in Winschoten, die last hebben van krapte op de arbeidsmarkt, hebben een origineel initiatief genomen om ook in de toekomst van bekwaam personeel verzekerd te zijn. Ze hebben Henk de Haan gevraagd om in een bus zeventig MBO studenten uit Groningen te halen en hen dinsdag naar een vakbeurs op het gebied van Grond,- Weg- en Waterbouw te brengen. De actie geeft aan dat de krapte op de arbeidsmarkt nijpender wordt, en dat bedrijven steeds inventiever worden in de strijd om goed personeel.

Concrete stappen ondernemen om het personeelstekort in de bouw- en infrasector tegen te gaan: dat is de drijfveer van de Winschoter bedrijven Syntera en de Van der FLIER Groep, die beide werkzaam zijn in deze sector. Op hun initiatief stappen dinsdag 5 februari, 70 Groninger studenten MBO 4 van het Alfa-college (Infra) en het MBO Terra (loonwerk) in de bus met reisleider Henk de Haan – voormalig profvoetballer en ondernemer. De bestemming van de reis is de Infra Relatiedagen in Hardenberg, de vakbeurs op gebied van Grond,- Weg- en Waterbouw.

“Route naar de toekomst – personeel en innovatie”: dat is dit jaar het thema van de beurs. Een thema dat de Winschoter bedrijven van harte omarmen. Het tekort aan vakkundig personeel dreigt in de toekomst nog verder toe te nemen. Door middel van deze actie willen Van der FLIER Groep en Syntera de medewerkers van de toekomst kennis laten maken met bedrijven in de GWW-sector. De studenten kunnen zo een beter beeld krijgen van de loopbaanmogelijkheden, inspiratie opdoen voor stageplaatsen en alvast contacten leggen met diverse organisaties die werkzaam zijn in de sector. 

Kor van der Flier (van der FLIER groep): “We gaan als Van der FLIER niet zitten wachten tot de jeugd bij ons komt, we komen ze halen!”

Tim Meijer (Syntera): “Door jongeren nu al kennis te laten maken met bedrijven willen we ze verbinden met en enthousiast maken voor de bouw- en infrasector. Want deze jongeren hebben niet alleen de toekomst, ze zijn ook onze toekomst”.

 

 

Gerelateerd Economie
 Henk de Haan haalt zeventig studenten met bus uit Groningen in actie tegen personeelstekort
 Henk de Haan haalt zeventig studenten met bus uit Groningen in actie tegen personeelstekort