Duurzaamheid

17 SEPTEMBER 2019

Het Witte Lam wordt Groen!

Het Witte Lam wordt Groen! Onder deze noemer gaat het project dat ondernemers op het bedrijventerrein Het Witte Lam helpt verduurzamen van start. Op vrijdag 27 september 2019, tijdens de nationale Burendag, organiseren we een bijeenkomst voor alle ondernemers en pandeigenaren van bedrijventerrein Het Witte Lam. Om de start van dit project te markeren en nader kennis met elkaar te maken.

Verbinden en verduurzamen

In mei ontving een groot deel van de ondernemers en pandeigenaren op bedrijventerrein Het Witte Lam een brief van de gemeente Groningen over energiebesparing. In deze brief werd aangegeven dat de gemeente Groningen en Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) de gezamenlijke doelstelling hebben om de bedrijven op het bedrijventerrein Het Witte Lam verder te verbinden en te verduurzamen.

Om de ondernemers met elkaar te verbinden wordt een tool ontwikkeld, genaamd MKB-match. Daarnaast draagt VBNO graag bij aan verduurzaming door voor een beperkt aantal bedrijven een energiebesparingsonderzoek of maatwerkadvies vanuit de CleanCampagne aan te bieden voor een sterk gereduceerd tarief. Dit alles gebeurt in het project ‘Het Witte Lam wordt Groen!’.

De bijeenkomst

VBNO is verheugd de bijeenkomst tijdens de nationale Burendag te mogen organiseren bij en in samenwerking met Archipunt, gevestigd op Het Witte Lam. Er is een aantrekkelijk programma samengesteld waarin we meer vertellen over hoe we samen Het Witte Lam Groen gaan maken. De gemeente Groningen vertelt over het wijkenergietransitieplan. Er wordt uitleg gegeven over de duurzaamheidsmogelijkheden via de CleanCampagne én er wordt uitgelegd hoe MKB-matching werkt. Daarnaast is er ruimte genoeg om ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Uiteraard voorzien van een hapje en een drankje!

Programma

15.30 uur Inloop
15.45 uur Start bijeenkomst door VBNO
15.50 uur Uitleg Archipunt
15.55 uur Presentatie Wijktransitieplan
16.10 uur Uitleg mogelijkheden verduurzaming via Clean Campagne
16.30 uur Uitleg MKB- Matching
16.45 uur Rondje langs de velden
17.00 uur Netwerken
17.30 uur Einde

Aanmelden en informatie

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar secretaris@vbno.info! Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor ondernemers en pandeigenaren van bedrijventerrein Het Witte Lam.

Gerelateerd Duurzaamheid VBNO
Het Witte Lam wordt Groen!
Het Witte Lam wordt Groen!