Economie

12 SEPTEMBER 2017

Hoe stimuleren Groningse ondernemers de creativiteit van medewerkers?

De Groningse professor Bernard Nijstad, hoogleraar human resource management en organisational behaviour, is dringend op zoek naar creatieve bedrijven. ‘Hoe maakt u als werkgever optimaal gebruik van de creativiteit van medewerkers?’, zo wil hij graag weten. Tijdens een bijeenkomst bij de Commercieele Club Groningen gisteravond deed hij een oproep aan kleine en middelgrote bedrijven om hem te helpen bij zijn onderzoek.

Ieder mens is van nature creatief. Als werkgever is het de kunst hier op een goede manier gebruik van te maken. Het onderzoeksproject van professor Nijstad wil laten zien hoe bedrijven de creativiteit van medewerkers optimaal kunnen benutten en daarmee waarde kunnen creëren voor hun organisatie.

‘Wij streven naar een beter begrip van creativiteit en geven praktische aanbevelingen om creativiteit en innovatie te bevorderen’, aldus de onderzoeker.

'Binnen ons onderzoeksproject laten wij zien hoe u de creativiteit van medewerkers optimaal benut en daarmee waarde creëert voor uw organisatie. Wij streven naar een beter begrip van creativiteit en geven praktische aanbevelingen om creativiteit en innovatie te bevorderen', zo melden de onderzoekers op hun website.

  • Hoe zorg ik ervoor dat de creativiteit van mijn medewerkers leidt tot innovatieve toepassingen waar de organisatie beter van wordt?
  • Hoe creëer ik een klimaat waarin de hele onderneming doordrongen raakt van een innovatie-gerichte strategie?
  • Wat is de rol van de CEO, maar ook van middle management en lijn management in het ondersteunen van creativiteit en innovatie op verschillende niveaus?

Dit soort vragen zullen we proberen te beantwoorden met dit onderzoek.

Meedoen

Hoe stimuleert u de creativiteit van medewerkers? En hoe zorgt u ervoor dat creatieve ideeën worden omgezet in innovatie? Profiteer van de expertise van de RUG door mee te doen aan het onderzoek.

Gerelateerd Economie
Hoe stimuleren Groningse ondernemers de creativiteit van medewerkers?
Hoe stimuleren Groningse ondernemers de creativiteit van medewerkers?