Economie

17 SEPTEMBER 2019

Horecabeurs Noord Nederland: 30 september in Martinikerk

De Martinikerk in Groningen is maandag 30 september ‘the place to be’ voor iedereen werkzaam in de horeca. Dan wordt voor de achtste keer de Horecabeurs Noord Nederland gehouden, van ’s middags twaalf tot ’s avonds acht uur. De Horecabeurs Noord Nederland is dan ook een vakbeurs specifiek gericht op horecaondernemers en hun team.

De organisatoren proberen de beurs ieder jaar een vernieuwend karakter mee te geven waardoor bezoekers telkens verrast worden door nieuwe elementen die raakvlak hebben met de huidige horecabranche en trends. Kennis delen en innovatie staat hoog in het vaandel, waarmee HBNN zich onderscheidt van andere horecabeurzen. (Foto boven: aankondiging voor editie 2018).

Nieuwe beursonderdelen

Bier & Spijsstraat
Bier wordt steeds vaker toegevoegd of gecombineerd met hapjes of complete maaltijden, met bier kan je dan ook alle kanten uit. In onze nieuwe bier & spijsstraat ontmoet je brouwers die je alles kunnen uitleggen over de meest uiteenlopende bier- en spijscombinaties. Van tips, tot proeven en ontdekken welk bier het beste matcht bij een gerecht of borrelhap.

Belevingstafel
Een nieuwe aanwinst is de Belevingstafel, een tafel waaraan beursbezoekers via koptelefoons gratis mini-masterclasses kunnen volgen van standhouders. De gasten worden daarbij meegenomen in het verhaal van de standhouder. Van Theesommier tot Baristaschool en van Cocktail tasting naar personeelsbinding en het proeven van de nieuwste frisdranken.

Veiling Lokaal Kilo’s Schuiven
Bezoekers kunnen er ook bieden op de mooie streekproducten van boeren en tuinders uit de omgeving en kennis maken met  veelzijdige ondernemers op de veiling van ‘Lokaal Kilo’s Schuiven’. Op het gebied van voedsel wordt vertrouwen steeds belangrijker. Mensen vinden het belangrijk om te weten waar hun eten vandaan komt, bijvoorbeeld wat voor leven hun vlees heeft gehad. Een oplossing daarvoor is het lokaal verhandelen van voedsel met een kort lijntje tussen de agrariër en de consument, in dit geval de horecaondernemer. In 4 veilingrondes laten de organisatoren bezoekers kennismaken met de mooiste producten.

Vakwedstrijden
Ook dit jaar zal de Horecabeurs Noord Nederland wederom het platform zijn voor de ‘Noord Nederlandse Tapwedstrijd’. Verschillende horecabedrijven gaan hierbij de strijd aan om de beste biertjes te tappen en serveren aan de vakkundige jury van de Stichting Tapwedstrijden. Wat ook niet zal ontbreken is de spannende kookwedstrijd ‘Klaar Af Kook’ waarbij koks tegen elkaar koken in rondes van 30 minuten terwijl de stopwatch loopt. Voor ‘NNBK’ de vakwedstrijd van de Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen is dit jaar zelfs een hele markante jury samengesteld.

Anders dan anderen


HBNN19 editie 8 – maandag 30 september 2019 – Martinikerk Groningen – van 12:00 uur tot 20:00 uur – www.hbnn.nl

 

Gerelateerd Economie
Horecabeurs Noord Nederland: 30 september in Martinikerk
Horecabeurs Noord Nederland: 30 september in Martinikerk