20 APRIL 2015

Horecaondernemers varen met Voorwaarts Voorwaarts mee tijdens Auslaufparade

Zo’n 30 tot 35 horecaondernemers uit Stad en Ommeland varen op zondag 10 mei met de Voorwaarts Voorwaarts mee met de Auslaufparade van de Hafengeburtstag in Hamburg. “Dat is echt een fantastisch gebeuren met al die schepen!” zegt initiatiefnemer Maik van Heerd, eigenaar van Whisky- en Speciaalbiercafé De Toeter en bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland. Uiteraard gaan de ondernemers niet alleen voor de Auslauf; Van Heerd heeft samen met een commissie van  KHN een mooi programma samengesteld.

De groep arriveert zondagochtend in Hamburg en vertrekt dan eerst richting het Niederlande Groningen Festival op de Kehrwiederspitze. “We krijgen een toeristische route met rondleiding door een dame die uit Hamburg komt, maar in Groningen woont en die ik ken van de whiskyclub. Op het festivalterrein gaan we kijken naar optredens, maar we willen ook graag zien wat onze horeca-collega’s daar doen. Fantastisch toch, om in Hamburg ideeën op te doen door te zien wat Groningse (catering)bedrijven doen met onze streekproducten?”

“Vervolgens gaan we naar de Voorwaarts Voorwaarts en met z’n allen meevaren op dit fraaie Groningse schip met de Auslaufparade. Delfsail is prachtig, maar dit is echt nog veel groter met al die schepen. We kunnen hier ook ideeën opdoen over wat er allemaal mogelijk is met water in stad en provincie. Tegen een uur of 7 zijn we dan weer terug en gaan we met wie dat wil naar Clouds; daar het je een uniek uitzicht over de haven en de Reeperbahn. Op maandagochtend doen we eventueel nog een bedrijfsbezoek en dan vertrekken we weer naar Groningen.”

Het bezoek aan Hamburg is het jaarlijkse uitje van de horecaondernemers. “We gaan ieder jaar naar een andere stad. Vorig jaar waren we in Brussel en nu dus Hamburg. En het gaat natuurlijk om de gezelligheid, maar we willen ook wat netwerken en kijken wat onze collega’s doen, zowel de Groningse als de Hamburgse. Want Hamburg is een prachtige stad en heeft echt hele mooie horeca.”

Van Heerd heeft er duidelijk zin in. Wie meer wil weten over wat Groningen allemaal laat zien en doet in Hamburg, kan terecht op www.hh2015.groningen.nl

Gerelateerd
Horecaondernemers varen met Voorwaarts Voorwaarts mee tijdens Auslaufparade
Horecaondernemers varen met Voorwaarts Voorwaarts mee tijdens Auslaufparade