Innovatie

12 DECEMBER 2014

i3event helpt Groningse ondernemers met innovatieve plannen

Vrijdag 12 december start de tweede editie van i3event! i3event helpt startende of bestaande Groninger ondernemers met innovatieve plannen bij het starten van nieuwe business. Een aantal plannen is gericht op het aardbevingsgebied in Noordoost-Groningen.

Van de 36 ingediende plannen zijn 14 ondernemers geselecteerd voor deelname aan i3event. De selectiecommissie, bestaande uit gerenommeerde ondernemers en vertegenwoordigers van diverse instellingen, beoordeelde de plannen op innovatie, haalbaarheid en uitvoerbaarheid. De commissie was onder de indruk van de kwaliteit van de ingediende plannen.

De plannen zijn zeer divers. Van ICT-toepassingen, waaronder applicaties in het kader van de aardbevingen, de zorg en de bemiddeling van werkzoekenden, tot fysieke plannen voor het starten van een biologische herberg, LED-verlichtingssystemen, nieuwe winkelconcepten en stoelverwarmers.

De 14 ondernemers worden gedurende 4 maanden ondersteund bij het vinden van financiering voor hun bedrijf. Een personal coach denkt mee over de onderneming en coacht de ondernemers op hun ondernemerschap. De ondernemers volgen een aantal workshops. Ook kunnen zij een beroep doen op diverse adviseurs, bv over de financiering van hun business. Alles is erop gericht hun bedrijf te kunnen starten of uitbreiden.

Van de 16 ondernemers uit de vorige lichting hebben 8 ondernemers hun bedrijf opgericht of financiering gevonden voor hun innovatieve product. Vier ondernemers zijn nog in ontwikkeling met hun bedrijf; 4 ondernemers zijn gestopt. Een van de bedrijven maakt een enorme groeispurt door en heeft nu 7 medewerkers aan het werk.

i3event is een initiatief van gemeente Groningen, Rabobank Stad en Midden Groningen en NOM/Flinc. Het i3event stimuleert innovatief ondernemerschap, nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid in Groningen.

Gerelateerd Innovatie
i3event helpt Groningse ondernemers met innovatieve plannen
i3event helpt Groningse ondernemers met innovatieve plannen