25 APRIL 2015

Superslimme startups in Groningen: van drones tot powermats en handige app voor autisme

Elf jonge ondernemers hebben afgelopen week hun innovatieve businessplan aan een breed publiek van adviseurs, coaches en investeerders gepresenteerd. Die presentatie in de Euroborg was de afsluiting van een traject om te komen tot jonge, nieuwe startups. i3event is een Gronings versnellingsprogramma om innovatieve startups te helpen hun plannen te realiseren.

De elf ondernemingen bestrijken een breed palet aan nieuwe bedrijvigheid:

 

ARM voert met omni-drones inspecties uit vanuit de lucht;

 

Assist lanceert een app die autisten op eenvoudige wijze structuur biedt in het dagelijkse leven;

 

Powermat ontwikkelt een verwarmbare placemat voor een individueel te verwarmen werkplek mét personal touch;

 

‘de Vijgenhof’ wordt een duurzame herberg in de oude synagoge in Appingedam; dit-WERKt biedt een alles-in-1-internetplaform met overzichtelijk dashboard voor werkzoekenden.

 

Andere ondernemers pitchten hun plannen op onder meer het gebied van retail, (gezondheids)zorg, leefbaarheid of het nieuwe winkelen.

 

i3event: idea, invest, initiate

i3event is een evenement voor startende én bestaande Groninger ondernemers met innovatieve plannen. i3event ondersteunt en adviseert (jonge) ondernemers, met als doel financiering te vinden voor het oprichten van een nieuw bedrijf. Met hulp van coaches en ondersteund door workshops over o.a. financieringsvormen, hebben de deelnemers in korte tijd grote stappen gezet.

 

I3event is een initiatief van Rabobank Stad en Midden Groningen, F-linc en de gemeente Groningen en werkt samen met vele partners in de stad en regio.

 

Op de foto de deelnemers aan het pitch-event.

Gerelateerd
Superslimme startups in Groningen: van drones tot powermats en handige app voor autisme
Superslimme startups in Groningen: van drones tot powermats en handige app voor autisme