06 DECEMBER 2019

Gameindustrie in Groningen: Indietopia breidt uit met kantoorruimte in Het Kwadraat

Gameplatform Indietopia betrekt een gloednieuwe kantoorruimte in bedrijfsverzamelpand Het Kwadraat. Begin 2020 opent daar ook Prototopia, waar de game-industrie en maakindustrie elkaar ontmoeten.

 

Daarnaast is er plaats voor nieuwe huurders met (flex)werkplekken, vergaderruimtes en een gezamenlijke lunch- en evenementruimte. Onder de noemer Indietopia Citizenship biedt de stichting verschillende pakketten, met trapsgewijs toenemende voordelen. Het huren van een kantoorruimte bij Indietopia biedt automatisch toegang tot alle voordelen, waaronder tweewekelijkse coaching, toegang tot perscontacten en hulp bij Europese subsidie-aanvragen.

Indietopia hielp afgelopen jaar middels haar acceleratieprogramma diverse teams bij het zelfstandig runnen van een gamestudio en het ontwikkelen van een game. De stichting zet dit programma komend jaar in aangepaste vorm voort. Daarnaast richt zij zich in 2020 meer op het geven van workshops aan scholen en bedrijven, met gamificatie en gamedesign als hoofdthema's.

Op twee nieuwe websites die Indietopia vandaag lanceert, workshops.indietopia.org en citizenship.indietopia.org, staat uitgebreide informatie over workshops en de pakketten voor het Indietopia Citizenship.  
Op indietopia.org is meer informatie te vinden over Prototopia.

Organisaties die een game willen laten ontwikkelen, kunnen binnenkort terecht bij Prototopia (en Indietopia). Daarbij kan het gaan om organisaties die zich bezighouden met de energietransitie, het milieu of de zorg. Ook is het voor ontwerpers een ideale plek om te experimenteren met bijvoorbeeld 3D-printen, lasersnijden en het maken van opnames voor een 'green screen'. 

Indietopia ondertekende in september een huurcontract voor de komende vijf jaar bij Het Kwadraat, dat tevens de eerste officiële sponsor is van de stichting. Voor het opzetten van Prototopia ontving Indietopia subsidies van de Provincie Groningen en van SNN (deels via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en deels via Rijkscofinanciering). 

Gerelateerd
Gameindustrie in Groningen: Indietopia breidt uit met kantoorruimte in Het Kwadraat
Gameindustrie in Groningen: Indietopia breidt uit met kantoorruimte in Het Kwadraat