Innovatie

27 AUGUSTUS 2014

Innoveren met 3-d printing, Big Data en Hypersnelle rekenkracht: bijeenkomst voor Groningse ondernemers

Als ondernemer is het essentieel om continu producten en diensten te vernieuwen. ICT ontwikkelt zich snel, lijkt complex, maar is tegelijkertijd wel een onmisbare factor geworden voor product- en dienstinnovaties.  Voor wie op de hoogte wil blijven van de laatste ICT- ontwikkelingen organiseert MKB Noord samen met TNO en met steun van de gemeente Groningen een gratis voorlichtingsbijeenkomst op 3 september in Martiniplaza, ’s middags vanaf vier uur.

Het ICT Doorbraakproject ‘De ambitieuze MKB-er innoveert met ICT’ heeft als eerste doelstelling u meer inzicht te geven in verschillende innovatiemogelijkheden, waardoor u deze gemakkelijker en sneller in uw producten, diensten of productieprocessen kunt toepassen. Dit kan uw product of dienst aanzienlijke toegevoegde waarde geven, met alle positieve gevolgen voor uw concurrentiekracht. Denk bijvoorbeeld aan het verrijken van kleding met sensoren zodat het gegevens over uw conditie door kan geven aan trainings apps, de auto die inmiddels door software in staat is om autonoom te rijden of het 3D printen van gehoorapparaten waardoor de productie sneller, goedkoper en op maat is.

 

In vijf bijeenkomsten verspreid over het land willen we u inspireren met de kennis en ervaring van experts en ondernemers. Ook wisselen wij graag met u van gedachten over hoe u gebruik maakt van deze innovaties of deze mogelijk in zou kunnen zetten.

 

Na een plenaire opening met aanjager Erna Froon wordt u in parallelle sessies aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden bijgepraat over de mogelijkheden van ICT. ‘Internet of things’, 3D printing, Big Data en High Performance Computing passeren de revue. Ook heeft u uitgebreid de mogelijkheid om andere ondernemers en experts te ontmoeten en kennis te delen. Deelname is kosteloos.

 

Bijeenkomst ‘Innoveren met 3D-printing, Big Data, Internet of Things en hypersnelle rekenkracht’
3 september 2014
16.00-19.00 uur (incl. broodjesmaaltijd)
Groningen (Martini Plaza)

Gerelateerd Innovatie GCC
Innoveren met 3-d printing, Big Data en Hypersnelle rekenkracht: bijeenkomst voor Groningse ondernemers
Innoveren met 3-d printing, Big Data en Hypersnelle rekenkracht: bijeenkomst voor Groningse ondernemers