Duurzaamheid

06 FEBRUARI 2015

Intelligente en revolutionaire straatverlichting uit Groningen op CNN

Een Groningse ondernemer is zeer succesvol met een systeem van intelligente straatverlicht, Tvilight. Dat was mede te danken aan een reportage op CNN.

 

Dat vertelde de Groningse gedeputeerde Yvonne van Mastrigt. Ze sprak bij de officiële start van het vierde Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG). Dat is een programma ter ondersteuning van innovatieve projecten in Groningen. De gedeputeerde gebruikte het succes van Tvilight om aan het geven hoe interessant de resultaten kunnen zijn van dit programma.

 

 

Met financiering uit het IAG 3 heeft Tvilight uit Groningen een revolutionair systeem voor straatverlichting ontwikkeld. Het sensorsysteem kan een energiebesparing opleveren tot wel 80 procent.

Er is inmiddels ook vanuit het buitenland interesse voor de techniek. Nieuwszender CNN en het populaire technologietijdschrift Wired hebben aandacht besteed aan dit snel groeiende Groningse bedrijf.

 

Een ander succesvol project uit het IAG3 is Crop-R, ook uit de stad. Crop-R ontwikkelde een systeem voor online teeltregistratie voor akkerbouwers. Met dit soort projecten zijn kansen gecreëerd voor economische groei en werkgelegenheid. Met het 4e IAG wil de provincie dit succes voortzetten.

Gerelateerd Duurzaamheid
Intelligente en revolutionaire straatverlichting uit Groningen op CNN
Intelligente en revolutionaire straatverlichting uit Groningen op CNN