Economie

05 FEBRUARI 2015

Invasie van havoleerlingen bij VoiPGRID

“Zo voelt het wel een beetje, als een invasie”, lacht Mark Leenders van VoiPGRID, “maar het was echt ontzettend leuk.” VoiPGRID in de Mediacentrale had vanochtend te maken met een ware invasie van havoleerlingen.

Op uitnodiging, dat wel: VoiPGRID doet mee aan ChecktheBizz en had vandaag 30 scholieren uit havo 3 te gast, net als buurman Dizain overigens. Mark Leenders vertelde de leerlingen wat het bedrijf doet en vervolgens konden zij alle medewerkers vragen stellen, wat doe je precies en wat voor opleiding heb je daar bij nodig en vooral, hoe leuk is het om het te doen.

“We wilden graag aan de leerlingen laten zien dat programmeren en ‘nerd’ zijn heel tof is. Ter voorbereiding hadden we voor hen ook wat voorbeeldvragen opgesteld, maar de groepen van vanochtend waren echt heel mondig, stelden volop vragen en waren bovendien geïnteresseerd in programmeren.” Het was dan ook geen probleem om deze pubers bezig te houden: “Maar we hadden voor de zekerheid ook heel veel koekjes en cola in huis gehaald.”

Waar zijn de meisjes?

Het enige jammere vond Leenders dat er maar twee meisjes bij waren. “We zouden zelf graag meer vrouwelijke developers aannemen. We groeien en nemen één of twee mensen per maand aan, maar dat zijn toch meestal mannen. Bij de meisjes is dus een wereld te winnen. De meiden die hier waren, waren trouwens wel heel enthousiast, dus dat zijn goede ambassadeurs.”

VoiPGRID, dat gelinkt is aan Voys, doet graag mee aan ChecktheBizz. Dit evenement wordt al voor het zesde jaar georganiseerd door het OTP om havo en vwo leerlingen nog vóór hun profielkeuze kennis te laten maken met bedrijven, welke functies daar zoal zijn en wat voor vakken je daarvoor nodig hebt. “Wij hadden dit zelf ook graag gewild, dat je op school al langs leuke bedrijven gaat. Dat maakt het stukken makkelijker om vakken en een studie te kiezen. En ChecktheBizz is ook echt leuk om te doen, het is een mooie invasie waar we zelf veel energie van krijgen. We doen vast volgend jaar weer mee.”

Volgende week krijgen VoipGrid en Dizain overigens eerst nog  vwo-deelnemers aan ChecktheBizz op bezoek. Meer info op www.checkthebizz.nl.

(foto : Kiekez | Rick Karg 2015)

Gerelateerd Economie
Invasie van havoleerlingen bij VoiPGRID
Invasie van havoleerlingen bij VoiPGRID