Economie

10 MEI 2019

Jachthaven aan Paterswoldsemeer in Haren krijgt internationale onderscheiding

Jachthaven Zuidwesthoek aan het Paterswoldsemeer in Haren heeft een belangrijke internationale onderscheiding toegekend gekregen. Het betreft De Blauwe Vlag: een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, 124 jachthavens en 57 stranden. Jachthaven Zuidwesthoek, Haren ontving dit keurmerk vandaag in Ouddorp aan Zee.

Veilige en schone jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of jachthaven Zuidwesthoek nog aan de vereisten voldoet.

Jachthaven Zuidwesthoek ontving de Blauwe Vlag voor de 7e keer op rij. “Het is ieder jaar weer een eer om de blauwe vlag te mogen hijsen in onze jachthaven en een kroon op ons werk”, zegt Dennis den Boef van jachthaven Zuidwesthoek.

 

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten

bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Internationale Jury.

De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

 

Openingsceremonie.

Twee parachutisten daalden in Ouddorp aan Zee neer met de Blauwe Vlag 2019. Deze werd gehesen door de loco Commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland, de heer Floor Vermeulen.

 

 

Gerelateerd Economie
Jachthaven aan Paterswoldsemeer in Haren krijgt internationale onderscheiding
Jachthaven aan Paterswoldsemeer in Haren krijgt internationale onderscheiding