Economie

03 MEI 2019

Jan de Jong Verhuizingen: nieuw speler in verhuisbranche Groningen

Ze zijn onlangs verhuisd naar de stad en zijn een nieuwe speler in de veelal traditionele verhuisbranche in het Noorden: Jan de Jong Verhuizingen.  Het bedrijf is aangesloten bij SimplyMile, dat duurzame (last mile) stadsdistributie gaat verzorgen in Groningen. De locatie (Rostockweg 5) wordt zo tevens een logistiek centrum waar goederen en bestellingen van bedrijven worden ontvangen, eventueel opgeslagen en gebundeld voor levering in de stad. Vanuit de hub worden de goederen één of enkele malen per week in één zending samengevoegd en elektrisch afgeleverd door PostNL.

Jan de Jong Verhuizingen is een onderneming met een lange historie binnen de verhuisbranche in het Noorden. Al in het begin van de 20e eeuw (sinds 1903) werd er door familie de Jong verhuisd vanuit Noordhorn. Eerst met hond en kar, maar die werden al snel vervangen door paard en wagen. Begin dertiger jaren schafte oprichter Jan de Jong een T Ford aan. Voor, tijdens en na de bezettingstijd bestonden de activiteiten vooral uit het uitvoeren van boderitten naar de stad Groningen. Het familiaire karakter en de klantgerichte houding hebben ervoor gezorgd dat de onderneming inmiddels is uitgegroeid tot een vakbekwaam en gedegen verhuisbedrijf met zo’n 25 medewerkers.

Oscar Renken was reeds bedrijfsleider vanaf 2005 bij en heeft altijd de wens uitgesproken om dit bedrijf zelf voort te zetten. Voor veel klanten is hij hét gezicht van Jan de Jong Verhuizingen. Oscar Renken en Wendie Roelofs zijn begin 2012 het ondernemersavontuur aangegaan en bepalen nu samen de koers.

Vanaf 2008 zijn ze aangesloten bij de organisatie Top Movers, wat ze heeft geholpen om uit te groeien tot een gerenommeerde speler op de verhuismarkt in het Noorden. Inmiddels, ruim 10 jaar verder, zijn ze er klaar voor om met een eigen gezicht en identiteit verder te gaan op deze prachtige plek in Groningen.

Gerelateerd Economie Bedrijvenvereniging Zuidoost
Jan de Jong Verhuizingen: nieuw speler in verhuisbranche Groningen
Jan de Jong Verhuizingen: nieuw speler in verhuisbranche Groningen