06 NOVEMBER 2014

Jonge ondernemer centraal in derde aflevering Stadskracht050

De jonge ondernemer stond centraal in de derde aflevering van Stadskracht050. Dit is een nieuwe serie over innovatie en ondernemerschap in Groningen, die wordt uitgezonden op OOGTV. De derde uitzending kunt u hier echter ook terugzien.

In de derde uitzending gunnen de jongens van het Koffiestation de kijker een blik in hun keuken. Omdat zij niets lekkerder vinden dan verse koffie, begonnen ze een eigen zaak waarin het branden van koffie centraal staat. Als koffiebranders voelen ze zich ook verantwoordelijk voor de wijze waarop de koffie wordt geproduceerd. Ze zitten met hun bedrijf in een pand van het JOP Groningen, dat tijdelijk invulling geeft aan leegstaande panden in de stad.

Het bedrijf Lode laat als Groningse productieparel zien hoe ergometerfietsen, een medische hometrainer, worden gefabriceerd. Twee jonge ondernemers van SmartArt Game Studio vertellen over het runnen van een eigen bedrijf en de samenwerking in de incubator Indietopia, midden in de binnenstad. Verder een impressie van bezoekers van de Startersdag van de Kamer van Koophandel afgelopen zaterdag met de vraag aan deze ondernemers-in-spé waaróm zij voor het ondernemerschap kiezen en -vooral- wát ze er van verwachten.

Stadskracht moet stimuleren en prikkelen. OOGTV werkt bij de productie samen met de gemeente Groningen en City of Talent. Bij die laatste kan iedereen terecht voor meer informatie over het starten van een eigen bedrijf, werkplekken en broedplaatsen, interviews met jonge ondernemers en een agenda met activiteiten. Ook eerdere afleveringen van Stadskracht050 zijn terug te zien via de site www.cityoftalent.nl/ondernemerschap.

Gerelateerd
Jonge ondernemer centraal in derde aflevering Stadskracht050
Jonge ondernemer centraal in derde aflevering Stadskracht050