Leefbaarheid

04 FEBRUARI 2019

Groningse jongeren gezocht om uit te groeien tot ‘Nieuwe Baas’

Jonge Stadjers tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor een bijzonder traineeship waarin ze kunnen worden opgeleid tot sociaal ondernemer. Het gaat om een initiatief onder de naam Nieuwe Bazen. Het project is ontwikkeld in het kader van de maatschappelijke diensttijd, een pilot van de overheid met als doel jongeren meer te betrekken bij de maatschappij door passend vrijwilligerswerk voor hen te ontwikkelen.

Nieuwe Bazen geeft vijftien jongvolwassenen de kans om, onder professionele begeleiding, alle facetten van het sociaal ondernemerschap te leren. Samen creëren zij een inspirerende ontmoetingsplek waar ALLE jongeren in de stad welkom zijn.

Ontmoetingsplek voor jongeren

Nieuwe Bazen biedt de jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot sociaal ondernemer. Er wordt niet om diploma’s gevraagd, wél om motivatie en inzet. Ben je geselecteerd dan word je door Starters4Communities, Menea en een teamcoach van Resto VanHarte getraind en begeleid op alle vlakken van sociaal ondernemerschap.

Zes maanden lang buigen de trainees zich over het opzetten van een toffe ontmoetingsplek, waar ALLE leeftijdsgenoten uit Groningen zich welkom voelen. De plek die zij samen creëren krijgt naar de smaak van de doelgroep een eigen ‘look and feel’ en randprogrammering. Het staat vast dat er een maaltijd is, immers samen eten verbindt als geen ander. Parallel aan het opzetten van de nieuwe ontmoetingsplek werken deelnemers een eigen bedrijfsplan uit waarmee ze na afloop van het traineeship de arbeidsmarkt op kunnen.

Over Nieuwe Bazen

Het traineeship dat jongvolwassenen opleidt tot sociaal ondernemer, plaatst in de vier steden Groningen, Rotterdam, Zwolle en Enschede jongeren tussen de 18 en 27 jaar in een leidende positie.

Samen creëren de trainees een nieuwe ontmoetingsplek, voor en door jongeren.

Nieuwe Bazen is een initiatief van stichting VanHarte, een maatschappelijke organisatie bekend van Resto VanHarte, de sociale buurtrestaurants waar ontmoeten en meedoen voorop staan. Het project is ontwikkeld in het kader van de maatschappelijke diensttijd, een pilot van de overheid met als doel jongeren meer te betrekken bij de maatschappij door passend vrijwilligerswerk voor hen te ontwikkelen. Nieuwe Bazen wordt mede mogelijk gemaakt door de financiering vanuit ZonMW.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is te vinden op www.nieuwebazen.nl. Voor vragen kun je terecht bij debaas@nieuwebazen.nl. Er is slechts plek voor 15 Nieuwe Bazen. Geïnteresseerde jongeren uit Groningen kunnen zich tot 25 februari aanmelden via de website.

Gerelateerd Leefbaarheid
Groningse jongeren gezocht om uit te groeien tot ‘Nieuwe Baas’
Groningse jongeren gezocht om uit te groeien tot ‘Nieuwe Baas’