Campus Groningen

08 OKTOBER 2019

Kick-off Werkplaats Online Ondernemen Groningen

De Werkplaats Online Ondernemen Groningen, déplek voor MKB-ondernemers voor online advies en ondersteuning, gaat van start! Op 7 oktober gaven Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaaten Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen samen met alle partners het startschot.

Onder de genodigden waren zo’n 75 vertegenwoordigers, betrokkenen en belangstellenden vanuit de verschillende partnerorganisaties, mkb-deelnemers en online experts. 

Tijdens de openingshandeling verbonden alle partners zich o.l.v. dagvoorzitter Mathilde Lubbers, Mona Keijzer en Henk Pijlman. Ze werden allen ‘gedigitaliseerd’ in de werkplaats: elke partner legde zijn/haar hand op een Ipad, waarna het logo van de betreffende organisatie zichtbaar werd en de openingshandeling zich op een groot beeldscherm voltrok. De Werkplaats Online Ondernemen Groningen is nu officieel geopend!

De Werkplaats Online Ondernemen Groningen (WOO Groningen) gaat mkb-ondernemers praktisch ondersteunen bij het maken van een volgende stap in hun digitale ontwikkeling. De werkplaats in Groningen richt zich daarbij in de eerste plaats op online marketing en sales. Dan gaat het om vragen als: hoe zorg ik dat ik goed gevonden wordt? Wat zijn handige webshop-tools? Hoe leidt online ondernemen werkelijk tot (meer) groei? Op welke manier kan ik slim gebruik maken van data? Hoe vertaal ik mijn marketing-aanpak in een goede online strategie?

Ondernemers worden bij die vragen onder meer ondersteund door studenten(teams), onder begeleiding van docenten en online-experts. 

In de Werkplaats Online Ondernemen werken Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen samen. Het initiatief voor de werkplaats werd genomen met het Ministerie van Economische zaken, in het kader van de Versnellingsagenda Digitalisering MKB, de Provincie Groningen, Gemeente Groningen de Rabobank en verschillende online expertbedrijven.  

Gerelateerd Campus Groningen
Kick-off Werkplaats Online Ondernemen Groningen
Kick-off Werkplaats Online Ondernemen Groningen