22 DECEMBER 2014

Kino Klandestino pakt groots uit in manege ‘d Oude Held

Het filmevenement Kino Klandestino was gisterenavond een daverend succes. Bijna vierhonderd bezoekers zagen de voorpremière van de IJslandse film ‘Of Horses and Men’ in manege d’Oude Held in Vinkhuizen.

 

Na wekenlange geheimhouding maakte ondernemer Siebren Zwerver de locatie bekend voor het evenement. De organisatie had voor de derde editie groots uitgepakt. In de manege van Zwerver was plaats voor enkele honderden bezoekers.

Na de kaartcontrole in een paardentrailer, volgden de bezoekers een looproute langs de stallen van manege d'Oude Held, om vervolgens in de binnenbak een mega-bioscoop aan te treffen. Toen de echte paarden in de stallen meehinnikten met het paard uit de openingsscène van de film, was de toon gezet.

Veel bezoekers waren nog nooit in het bedrijf van Zwerver geweest. De manege in Vinkhuizen bestaat al ruim dertig jaar. In die tijd werd de manege steeds verder ingesloten door de omliggende nieuwbouwwijken. Terwijl de storm buiten te keer ging, kroop men binnen dicht tegen elkaar aan onder de dekens van Koops Verhuisgroep. Ook was er een kruik-vulpunt en mochten bezoekers een gratis kerstboom meenemen.

De organisatie spreekt van een succesvolle derde editie. De datum van de volgende Kino is nog onbekend. Die wordt via Facebook, Twitter en de website van het evenement bekend gemaakt.

Gerelateerd
Kino Klandestino pakt groots uit in manege ‘d Oude Held
Kino Klandestino pakt groots uit in manege ‘d Oude Held