Economie Innovatie

29 JULI 2019

Knol’s Koek - een van de visitekaartjes van de Groningse economie - terug van weggeweest

Het is vandaag een belangrijke dag voor de Groningse koekproducent Knol’s Koek. Bijna een jaar na een grote brand in augustus vorig jaar heropent het bedrijf de productie in haar pand aan het Hoendiep. Knols Koek is een van de bekendste familiebedrijven van Groningen, en een van de visitekaartjes van de Groningse economie.

In een interview maandag met het Dagblad van het Noorden meldt directeur Edwin Knol dat hij afgelopen donderdag aan het testen is geweest en heeft proef gebakken, en alles bleek pico bello te werken.

Tijdens de brand vorig jaar augustus - de tweede brand in acht jaar tijd – ging het interieur grotendeels verloren. Maar wel konden twee belangrijke machines worden gered. Ook de buitenmuren hadden de brand overleefd.

Op naar de honderd

‘Ik ben blij en dankbaar dat wij dit familiebedrijf (derde generatie Knol) met een uniek product, kunnen voortzetten richting ons honderd jarig bestaan in 2023’, zo meldt Edwin Knol op de website van Knol’s Koek.

Ambachtelijk

Nog altijd bakt Knol’s koek zoals grootvader Knol er ooit mee begon. Ambachtelijk en zonder toevoeging van smaak- en geurstoffen of conserveringsmiddelen. Alles wordt handmatig bereid en altijd vers in de winkels verkocht.

Assortiment

De basis ingrediënten van de Groninger koek zijn bij veel koekbakkers ongeveer gelijk; de variatie is te vinden in de samenstelling van het recept, verschillende soorten koek en afwerking.

De Groninger koek van Knol’s Koek is dus nog altijd een ambachtelijk product. Het plakkerige koekdeeg met ingrediënten zoals, gember, sukade of noten wordt op de ouderwetse manier bereid.

Het koekdeeg wordt gevormd en aangelegd zoals grootvader Knol dit al deed. Maar in het assortiment heeft Knol naast de traditionele Groninger koeken ook vele andere koeken.

 

(Meer informatie is te vinden op de website van Knol’s Koek

 

Knol's Koek aan het Hoendiep
Knol's Koek aan het Hoendiep
Gerelateerd Economie Innovatie Bedrijvenvereniging WEST
Knol’s Koek - een van de visitekaartjes van de Groningse economie - terug van weggeweest
Knol’s Koek - een van de visitekaartjes van de Groningse economie - terug van weggeweest