Economie

06 MEI 2019

Komt er wél of geen supermarkt bij Ter Borch?

Komt er wél of geen supermarkt in de wijk Ter Borch in Eelderwolde, op de grens met de gemeente Groningen? Daarover moet de gemeenteraad van Tynaarlo dinsdag een uitspraak doen.

De ondernemersvereniging van Eelde (EP Zakelijk) voelt er niets voor, want zij vreest concurrentie voor de bestaande winkels in Eelde-Paterswolde.

Maar er zijn ook bezwaren tegen de grootte van het geplande winkelcentrum. Volgens diverse omwonenden leidt de komst van de supermarkt tot veel autoverkeer, en dat is gevaarlijke voor schoolkinderen.

RTV Drenthe maakte al een rondgang langs politieke partijen in Tynaarloo en concludeert dat er in de gemeenteraad nu een kleine meerderheid is tégen de komst van een supermarkt

Of dat inderdaad zo is zal dinsdag dan dus blijken.

Overwinningsplein

De plannen voor Ter Borch worden ook met argusogen bekeken door ondernemers in het zuiden van de gemeente Groningen, omdat de komst van een mega-winkelcentrum ook concurrentie betekent voor bijvoorbeeld het Overwinningsplein.

Het Overwinningsplein heeft zich de afgelopen jaren goed kunnen handhaven, mede dankzij de komst van de nieuwe wijk Ter Borch. Maar wanneer ze daar nu zelf een winkelcentrum bouwen zal dat leiden tot omzetverlies aan het Overwinningsplein en zullen plannen om het Overwinningsplein te vergroten waarschijnlijk niet te uitvoer komen, zo luidt de vrees.

Het zal een lastig besluit worden in Tynaarlo, want mocht de meerderheid in de gemeenteraad inderdaad afzien van het winkelcentrum, dan zouden de projectontwikkelaars mogelijk een schadeclaim in kunnen dienen.

 

(Illustratie boven: artist impressie entreegebied in vogelvlucht - Bureau Noordeloos).

Gerelateerd Economie Bedrijvenvereniging WEST
Komt er wél of geen supermarkt bij Ter Borch?
Komt er wél of geen supermarkt bij Ter Borch?