Verenigingsnieuws

22 NOVEMBER 2019

Koploperproject Zuidoost Toekomstbestendig Ondernemen in januari van start

‘Men spreekt altijd van People, Planet, Profit. Maar zet daar gerust: pleasure bij. Want het is gewoon een feestje om hier mee bezig te zijn’, aldus Koploper Michiel van der Stel. Hij is directeur van het familiebedrijf de Van Ginkel Groep, met vestigingen in Hoogezand en Haaksbergen, en vertelde aan een gehoor van 16 ondernemers op Zuidoost over wat deelname aan het Koploperproject hem en anderen hebben opgeleverd.

Op bedrijvenpark Zuidoost start halverwege januari volgend jaar de eerste Koplopergroep Zuidoost. Investeren in duurzaamheid en maatschappelijke impact, levert dat wat op voor jouw bedrijf? Geld besparen door simpele energiebesparende maatregelen, duurzame instrumenten inzetten om de betekenis van je bedrijf te versterken, ondernemen met impact op basis van je imago: deelname aan het Koploperproject is dubbel winst, want het levert ook nog klanten op. Michiel van der Stel weet dat als geen ander. Ondernemers vroegen hem het hemd van het lijf, tijdens de Koploperbijeenkomst in MyOffice aan het Winschoterdiep

Koploperproject ‘toekomstbesteding ondernemen’
Het Koploperproject ‘toekomstbesteding ondernemen’ op Zuidoost richt zich op bedrijven met minimaal 10 fte, die zich willen onderscheiden door duurzamer te ondernemen. Meer dan 350 bedrijven in het Noorden hebben hier al aan meegedaan. Tijdens het project van ongeveer tien maanden gaan de ‘koplopers’ praktisch en strategisch aan de slag met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In inspirerende workshops delen de koplopers onderling de resultaten en ervaringen. Deze inzichten vertalen ze dan naar duurzame ambities en actieplannen.

Koploperproject past in duurzame ambities ZO: Groningen Werkt Slim
ZO is actief bezig met verduurzaming van het bedrijvenpark. Er zijn al verschillende goed lopende projecten als Zon op bedrijfsdaken, Wasaweg Energieneutraal BZO project, en dan nu het koploperproject. ZO wil MKB ondernemers faciliteren om stappen te zetten, zeker waar het gaat om Groningen CO2-neutraal en de energietransitie. Daarom ook ondersteunt ZO actief de ambities van GroningenWerktSlim.

 

Voucher van het Fonds en ondernemersregeling Provincie Groningen
Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor ondernemers op Zuidoost in het Koploperproject. Als je mee doet met dit mooie project, dan word je begeleid door het deskundige Koploperteam. Je leert van de andere deelnemers, je krijgt diverse praktische tools aangereikt en je breidt je netwerk uit. Een unieke kans om met relatief weinig tijdsbesteding grotere stappen, lagere kosten en meer winst te maken door energiezuinig, circulair en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Deelname is voordelig, dankzij de ondernemersregeling van de provincie Groningen. Ook stelt het fonds ondernemend Groningen een voucher beschikbaar. Hierdoor betaal je zelf nog slechts €1.000,- voor deelname aan dit project.

De uitvoering ligt bij het Koploperteam (Reina Boels van ReinAdvies, Jaap de Vries van DZyzzion en Ada Kruiter van CirculairActief) dat de bedrijven het komend jaar inhoudelijk ondersteunt en begeleidt.

Interesse? Neem dan contact op met Irma Noorbergen irma@bedrijvenvereniging-zo.nl

Meer informatie vind je op:  www.koploperproject-groningen.nl

Gerelateerd Verenigingsnieuws Bedrijvenvereniging Zuidoost
Koploperproject Zuidoost Toekomstbestendig Ondernemen in januari van start
Koploperproject Zuidoost Toekomstbestendig Ondernemen in januari van start