Verenigingsnieuws

16 AUGUSTUS 2019

Kruispunt Olgerweg - Kieler Bocht op Zuidoost aangepakt

Om de verkeersveiligheid bij de kruising Olgerweg - Kieler Bocht te verbeteren, neemt de gemeente binnenkort een aantal maatregelen, meldt de website van bedrijvenvereniging Zuidoost. Zo krijgt het kruispunt onder meer een brede markering op de drie aankomende wegen waardoor het kruispunt duidelijker aangekondigd wordt.

Op die manier is van afstand beter zichtbaar dat hier een kruispunt is. En hoewel verkeer op de Kieler Bocht doorgaand is en voorrang heeft, kan dit voor dat verkeer aanleiding zijn om even gas terug te nemen en op te letten. In de bochten wordt ook overrijdbare markering aangebracht om dit kruispunt er nog meer uit te laten springen.

Andere maatregelen zijn het plaatsen van waarschuwingsborden met reflecterende achtergrond, duidelijk zichtbaar vanuit de tunnel. En de borden voor de bebouwde kom verder naar buiten te zetten, zodat er beter zicht is voor verkeer vanuit de tunnel. Na verloop van tijd wordt bekeken of deze maatregelen ook inderdaad het gewenste effect hebben.

Bron: Bedrijvenvereniging ZO

Gerelateerd Verenigingsnieuws Bedrijvenvereniging Zuidoost
Kruispunt Olgerweg - Kieler Bocht op Zuidoost aangepakt
Kruispunt Olgerweg - Kieler Bocht op Zuidoost aangepakt