Economie

01 OKTOBER 2014

Kruit & Kramer zet als ‘Hofleverancier’ kroon op het werk van 100-jarig familiebedrijf

Het familiebedrijf Kruit & Kramer is sinds maandag ‘Hofleverancier’. Burgemeester Ruud Vreeman reikte het predicaat officieel uit in de woonmall Kruit & Kramer op de Woonboulevard Hoendiep, in het bijzijn van oud-directieleden, oud-personeel, medewerkers en relaties. Een kroon op het werk van het 100-jarige bedrijf dat inmiddels onder leiding staat van de vierde generatie Kruit: Joop Kruit. Er waren veel lovende woorden voor het bedrijf en voor zijn directeur.

Burgemeester Vreeman constateerde dat de sterk gewijzigde marktomstandigheden in de meubelbranche veel aandacht en inzet vergen. “Het gemeentebestuur is blij met een ondernemer zoals u. U behoort tot een bijzonder selecte groep ondernemingen die het predicaat Hofleverancier mag voeren. Dat heeft u zeer verdiend.”

Tot de firma Kruit & Kramer sprak ook de CEO van inkooporganisatie Euretco, Harry Bruijniks. Hij roemde de ‘daadkracht en doelgerichtheid’ van Kruit & Kramer, waarbij de ondernemerszin altijd gepaard is gegaan met menselijkheid. “Ook in moeilijke tijden houdt u altijd uw rug recht.” Bruijniks kenmerkte Kruit & Kramer als uitstekende inkopers, amicaal en met respect opererend. “En het zijn mensen mensen.” Henk Klop, bestuurslid van de Internationale Meubel Groep waarvan Joop Kruit voorzitter is, omschreef de preses als ‘een boegbeeld’ in zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur, “met gevoel voor emotie, ook in lastige omstandigheden.”

In zijn dankwoord benadrukte Joop Kruit dat het woord ‘samen’ centraal staat als ‘kernwoord voor de geschiedenis van ruim 100 jaar Kruit & Kramer’. “Zichtbaar en kenmerkend komt ‘samen’ binnen het familiebedrijf tot uiting in de ‘samenwerking’ met medewerkers, leveranciers en relaties. Maar bovenal komt ‘samen’ vanaf de oprichting van het familiebedrijf het best tot uiting in het woord ‘samenbinden’.”

Kruit & Kramer is toegetreden tot de selecte club van 400 Nederlandse bedrijven die gerechtigd zijn tot het voeren van het predicaat Hofleverancier. Zij voeren met trots het Koninklijk Wapen en de titel 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Kruit & Kramer biedt anno 2014 werkgelegenheid aan 75 personen. Eind dit jaar verschijnt een boek over de dynamische historie van het familiebedrijf.

Gerelateerd Economie
Kruit & Kramer zet als  ‘Hofleverancier’ kroon op het werk van 100-jarig familiebedrijf
Kruit & Kramer zet als  ‘Hofleverancier’ kroon op het werk van 100-jarig familiebedrijf