Leefbaarheid

02 JULI 2014

Kwartfinale Oranje op megascherm Grote Markt

De kwartfinale van Nederland op het WK voetbal tegen Costa Rica is zaterdagavond op een megascherm te zien op de Grote Markt. Burgemeester Vreeman heeft daar woensdag zijn goedkeuring aan gegeven. De horeca in de binnenstad staat klaar voor de ontvangst van enthousiaste oranjefans. De burgemeester verwacht dat iedereen er een mooi,feestelijk en veilig voetbalfeest van maakt.

(Foto: Joost van Keulen)

De Grote Markt wordt net als afgelopen zondag een afgesloten evenemententerrein waar maximaal 4.500 bezoekers welkom zijn. Het mega-scherm op de Grote Markt is een initiatief van een aantal horeca-ondernemers aan de zuidzijde van de Grote Markt, verenigd in de Horeca Combinatie Groningen. Het evenement is gratis toegankelijk.

Er worden veel mensen verwacht in de binnenstad van Groningen, omdat de wedstrijd op zaterdag gespeeld wordt, de drukste stapavond van de week. Voetballiefhebbers die een plekje willen op de Grote Markt krijgen het advies: Kom op tijd, want vol is vol. Gemeente en politie gaan tijdig communiceren wanneer het erg druk wordt in de binnenstad. Hierdoor is er nog voldoende tijd om een plek te kiezenwaar een tv-scherm staat.

Het evenemententerrein op de Grote Markt is op van half 8 tot 1 uur ’s nachts. De warenmarkt op de Grote Markt is gewoon open tot 17.00 uur. Burgemeester Vreeman verwacht verder dat alle horecaondernemers zaterdagavond goede zaken doen. Terrassen zijn toegestaan zolang de veiligheid van de Oranjefans gewaarborgd is. Vreeman: ‘Het wordt hier in Groningen zaterdag een fantastisch voetbalfeest. Met een hele mooie uitslag, natuurlijk.’
Gerelateerd Leefbaarheid
Kwartfinale Oranje op megascherm Grote Markt
Kwartfinale Oranje op megascherm Grote Markt