Economie

25 OKTOBER 2018

Leg een case voor aan masterstudenten Economie en Bedrijfskunde op Business Meets University

Wilt u bijvoorbeeld een product vernieuwen, een nieuwe dienst ontwikkelen of een andere doelgroep benaderen? Dien dan uiterlijk 8 november uw vraagstuk in voor het event Business Meets University. Tijdens interactieve sessies buigen groepjes master studenten zich door bedrijven ingebrachte cases en zoeken samen met de ondernemer naar creatieve oplossingen.

Op 14 december bent u als MKB ondernemer van harte welkom voor een nieuwe editie van Business Meets University, deze keer gericht op Innovatie en Transformatie. Business Meets University wordt georganiseerd door de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen samen met de gemeente Groningen en VNO/NCW Noord voor het Noordelijke bedrijfsleven. Tijdens dit evenement maakt u actief kennis met relevante expertise van wetenschappers en kunt u sparren met studenten over een vraagstuk dat speelt in uw eigen organisatie.
Key note-speakers zijn David Langley, Hoogleraar Internet Innovation and Strategy RUG en Senior Onderzoeker TNO Ric van Vugt, Adjunct Directeur Automotive Insiders (innovatienetwerk in de autobranche).

Workshops

Een groot deel van het programma bestaat uit interactieve deelsessies.

1. Sparren met studenten over uw case olv Dr. Eelko Huizingh

Creatieve oplossingen bedenken: Creatieve ideeën komen soms van interne experts, maar soms juist van outsiders met nieuwe inzichten. Niet gehinderd door jarenlange ervaring bezien zij vraagstukken met een frisse blik. Tijdens interactieve sessies buigen groepjes master studenten zich over door bedrijven ingebrachte cases. Lukt het hen om met creatieve doorbraak ideeën te komen? Dien voor 8 november uw case in via de website van de RUG, dan neemt de organisatie contact met u op.

2. Digitale businessmodellen en transformatie olv Dr. Thijs Broekhuizen

In deze workshop gaat Thijs Broekhuizen in op de ontwikkeling nieuwe (digitale) businessmodellen. Hij zal aangeven wat er nieuw is aan digitale businessmodellen, en wat er belangrijk is om te weten. Hij zal ingaan op waar ze vandaan komen en of ze te voorspellen zijn. Tenslotte zal hij een digitale case bespreken waarin de deelnemers aan de slag zullen gaan.

3. Professionaliseren in een familiebedrijf olv Dr. Maryse Brand

We zouden het bijna vergeten, maar een van de belangrijkste voorspellers van ondernemerssucces is de professionaliteit van een bedrijf, oftewel de kwaliteit van de 'management processen'. Dit geldt voor alle bedrijven, maar voor familiebedrijven is dit een extra uitdaging omdat familie en bedrijf door elkaar lopen. In deze workshop gaan de deelnemers samen bespreken wat professioneel werken voor hun betekent, en zal Maryse Brand hierop reflecteren en bespreken wat de wetenschap hier over te zeggen heeft. In het tweede deel van de workshop zullen de deelnemers zelf in kaart brengen of en hoe hun eigen organisatie baat kan hebben bij professionalisering.

4. Creativiteit: de innovatiescan olv Dr. Bart Verwaeren en Prof. Dr. Bernard Nijstad

Hoe innovatief is uw organisatie? Weet u creativiteit goed te benutten? Hoe is het klimaat in uw organisatie als het gaat om creativiteit en innovatie? Kom erachter in deze workshop. Deelnemers vullen een snelle innovatiescan in, berekenen hun score, en vinden uit wat deze score betekent voor de innovatiekracht van zichzelf en hun bedrijf.

5. MKB Student Consultancy: hoe werkt dat? olv Drs. Wijnand Aalderink en Mihaela Duia MSc.

Ondernemers en organisaties in Noord-Nederland hebben de mogelijkheid om advies te vragen aan een team van geselecteerde master studenten , begeleid door docenten met ervaring in het bedrijfsleven. Als ondernemer draagt u een business opdracht aan  op het gebied van bijvoorbeeld financiering, logistiek, marketing, internationalisering of personeel en processen. De faculteit Economie en Bedrijfskunde zorgt ervoor dat de juiste studenten worden gekoppeld aan uw vraag. Na 10 weken wordt een onderzoek of advies opgeleverd. In deze workshop maakt u kennis met een student consultant aan de hand van een al uitgevoerde opdracht en hoort u hoor dit praktisch in zijn werk gaat., onder (be)geleiding van professionals

Aanmelden

Business Meets University vindt plaats op 14 december in de Kapteynborg op de Zernike Campus en begint om 14.00 uur. Meer informatie en aanmelden via deze link.

Gerelateerd Economie
Leg een case voor aan masterstudenten Economie en Bedrijfskunde op Business Meets University
Leg een case voor aan masterstudenten Economie en Bedrijfskunde op Business Meets University