03 DECEMBER 2014

Lighthouse: na 40 jaar nieuwe uitdaging in de Stoeldraaiersstraat

Lighthouse verhuist van de Grote Kromme Elleboog naar de Stoeldraaiersstraat. De nieuwe winkel is al open; deze winter bestiert Annet Bron met haar medewerkers beide vestigingen nog samen. Een nieuw avontuur voor de eigenaresse van de lichtspeciaalzaak. “Mijn grootste motivatie? Ik vind het werk zo leuk om te doen!” Lighthouse is al meer dan 40 jaar een begrip in Groningen: 20 jaar aan de Grote Kromme Elleboog en daarvoor ruim 20 jaar in de Guldenstraat.

Annet Bron is ondernemer in hart en nieren. Toen ze vanwege het aflopen van het huurcontract voor de vraag stond of ze door wilde gaan, was de keuze snel gemaakt. “Ik vind dit werk zo leuk om te doen. Ik wil graag met mensen in contact zijn en bovendien heb ik in die jaren zo veel kennis vergaard, zonde om dan te stoppen.”

Lighthouse gaat zich verder specialiseren in LED-verlichting. “Er is de laatste jaren zo veel vernieuwing gaande in LED. Oorspronkelijk was ik wat voorzichtig om in die markt te stappen. Maar inmiddels is LED goed van kleur, dimbaar en betaalbaar geworden. Het wordt steeds mooier, kijk maar naar de feestverlichting in de binnenstad, dat is ook LED. Ik blijf het hele assortiment gloeilampen voeren, maar de nadruk zal op LED komen te liggen, daar is steeds meer vraag naar”, aldus Bron.

Tot begin maart houdt Lighthouse de beide vestigingen. “Verlichting is echt een seizoensartikel. In de zomer kopen mensen dingen voor buiten, de donkere wintermaanden is echt de tijd voor verlichting, voor gezelligheid in huis.” Vanaf februari zal de overgang naar de Stoeldraaiersstraat langzaam gaan plaatsvinden, begin maart is Lighthouse dan definitief op haar nieuwe plek gevestigd. In het oude pand gaat Dille & Kamille zijn intrek nemen.

Gerelateerd
Lighthouse: na 40 jaar nieuwe uitdaging in de Stoeldraaiersstraat
Lighthouse: na 40 jaar nieuwe uitdaging in de Stoeldraaiersstraat