Leefbaarheid

10 AUGUSTUS 2018

Maandag start opbouw Noorderzon

Aanstaande maandag 13 augustus start in het Noorderplantsoen in Groningen de opbouw van de 28e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. In 10 dagen wordt een groot festivaldorp gebouwd met alles erop en eraan. Het festival zelf vindt plaats van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september.

De kaartverkoop voor Noorderzon is inmiddels van start gegaan via www.noorderzon.nl en via het Ticket- en Infocentrum in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11. Deze is voorafgaand aan het festival van 1 t/m 18 augustus geopend op woensdag t/m zaterdag tussen 12:30 en 17:30 uur.

Kiosken in het Noorderplantsoen


In het Noorderplantsoen zijn tijdens het festival drie kiosken te vinden, de Centrale Kiosk, Kiosk Zuid en Kiosk Noord. Ook hier staan kaartverkopers klaar om vragen te beantwoorden en te adviseren over het programma. De Centrale Kiosk opent al op maandag 20 augustus om 12:30 uur, Kiosk Zuid en Kiosk Noord zijn alleen tijdens het festival open.

Over Noorderzon


Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen.

Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown). Van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september 2018 vindt de 28e editie van het festival plaats.

 

(Foto: Niels Knelis Meijer)
 

Gerelateerd Leefbaarheid
Maandag start opbouw Noorderzon
Maandag start opbouw Noorderzon