Economie

01 MAART 2019

Marketing Groningen presenteert Stad én Waddenzee op grootste internationale reisbeurs in Berlijn

Marketing Groningen presenteert de stad Groningen van 6 t/m 10 maart op de grootste internationale reisbeurs ter wereld in Berlijn. Samen met de twee andere Noordelijke marketingorganisaties wordt dan ook het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed gepresenteerd.

De 3 noordelijke marketingorganisaties Merk Fryslân, Holland boven Amsterdam en Marketing Groningen staan als ‘Visit Wadden’ samen met Duitse en Deense partner-organisaties van 6 t/m 10 maart op de grootste internationale reisbeurs ter wereld, de ITB (Internationale Tourismusbörse Berlin). Gezamenlijk presenteren zij het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed.

De gehele reisbranche is aanwezig, met meer dan 160.000 bezoekers uit de hele wereld is de ITB dé plek waar je als reisbestemming aanwezig moet zijn. Doel tijdens deze editie is het leggen van (pers) contacten en het aantrekken van nieuwe samenwerkingspartners.

Tijdens de business to business dagen van 6 t/m 8 maart worden er gesprekken met tientallen duurzame touroperators en internationale journalisten gevoerd. Op 5 maart is de International Media Marketplace waarbij reisbestemmingen afspraken kunnen maken met journalisten en influencers.

Naast de vertegenwoordiging van Visit Wadden is ook Marketing Groningen aanwezig tijdens de International Media Marketplace en presenteert het Groningen als dé reisbestemming waar de rust en ruimte van de provincie heel goed te combineren is met de dynamische en bruisende stad.

Samen met Visit Wadden zijn er maar liefst 50 afspraken met internationale journalisten gepland, die in 2019 of 2020 worden verleid een bezoek te brengen aan de Wadden of Groningen.

De consument kan ook naar de ITB, op 9 en 10 maart. Er kan dan volop genoten worden van lekkere lokale Wadden producten zoals wadden oesters en zeewierbonbons. Verder kan de bezoeker op de Waddenstand (in Halle 4.1, stand 216) een geheel verzorgd weekend in het Nederlandse waddengebied winnen.

Gerelateerd Economie
Marketing Groningen presenteert Stad én Waddenzee op grootste internationale reisbeurs in Berlijn
Marketing Groningen presenteert Stad én Waddenzee op grootste internationale reisbeurs in Berlijn