Economie

07 MEI 2019

Masterclass over juridische kanten van contracteren door Flinc en Yspeert Advocaten

Dinsdag 11 juni a.s. organiseert Flinc in samenwerking met Yspeert Advocaten een masterclass over alle juridische aspecten omtrent contracteren. De bijeenkomst vindt plaats bij de NOM aan de Paterswoldseweg 810 in Groningen, van 14.00 tot 17.00 uur: een aanrader voor elke MKB’er met groeiambitie. Aanmelden kan via TCKL.

Zelfs de meest ervaren ondernemer ervaart wel eens een probleem bij het sluiten - of bij de uitleg - van een overeenkomst. Want wanneer is er eigenlijk sprake van een overeenkomst? En weet je wanneer je een beroep kunt doen op de algemene voorwaarden? Of hoe jij je kunt verweren tegen de algemene voorwaarden van de leverancier of opdrachtgever? Dit is van belang, want mocht het nodig zijn dan wil je hier graag een beroep op kunnen doen. Bijvoorbeeld op de beperking van jouw aansprakelijkheid voor het geval je een fout hebt gemaakt of op een eigendomsvoorbehoud indien je klant failliet gaat.
Zowel Flinc, onderdeel van de NOM, als Yspeert advocaten ervaren deze uitdagingen bij ondernemers en daarom nodigen zij jou uit voor de Masterclass ‘Contracteren in de Praktijk’.

Wat ga je leren?

  • Wanneer is er in juridische zin sprake van een overeenkomst?
  • Wat is de juridische waarde van algemene voorwaarden?
  • Wat zijn de do’s en dont’s ten aanzien van algemene voorwaarden
  • Waar moet ik in de praktijk op letten bij het sluiten van een overeenkomst, juridisch gezien?
  • Hoe wordt er in de praktijk omgegaan met geschillen?


Daarnaast is er voldoende tijd voor het leren van elkaars praktijkervaringen.

Over de sprekers
Dennis Koerselman is advocaat bij Yspeert advocaten en houdt zich voornamelijk bezig met Ondernemingsrecht en Bouwrecht. Daarnaast is hij curator. In zijn dagelijkse praktijk staat hij voornamelijk ondernemers bij. Niet alleen bij geschillen, maar ook als sparringpartner met (strategische) adviezen.

Wouter Leerink is advocaat bij Yspeert advocaten en adviseert ondernemers op het gebied van het bouw-, contracten- en ondernemingsrecht. Daarnaast wordt Wouter regelmatig ingeschakeld door zowel bedrijven als instellingen als het aankomt op het procederen over (handels)geschillen.

Over Flinc
Flinc, onderdeel van de NOM, is een onafhankelijke partij die noordelijke startups en Groningse MKB’ers met groeiambitie adviseert en begeleidt bij het vinden van financiers. Flinc begeleidt ondernemers in Noord-Nederland bij het ‘investor ready’ maken van hun plannen. Enerzijds voor innovatieve start-ups en anderzijds - nieuw bij Flinc - voor MKB-ondernemingen met groeipotentie uit de provincie Groningen. Wanneer het plan ‘investor ready’ is, wordt vervolgens een match gelegd met investeerders.

Over Yspeert advocaten
Yspeert advocaten is een innovatief advocatenkantoor met vestigingen in Groningen, Drachten en Emmen. Yspeert biedt advocaten die de context van de ondernemer begrijpen en daarnaast in staat zijn om strategisch mee te denken. Zij werken mee aan structurele oplossingen, aan het beheersen van risico’s en daarmee aan het realiseren van kostenbesparingen. Daarnaast helpt Yspeert ondernemers bij het juridisch vormgeven - dan wel aanpassen - van allerhande processen binnen de organisatie.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de Masterclass Contracteren in de Praktijk via TCKL https://tckl.at/llhhe. Wil je in aanloop naar de bijeenkomst van 11 juni aanstaande alvast kort van gedachten wisselen met een van deze twee specialisten van Yspeert advocaten? Dat kan. Je kunt een email sturen naar d.koerselman@yspeert.nl of w.leerink@yspeert.nl of hen bellen op 06-22205459 of 06-51437057.

​​​​​​​Wil je jouw leveringsvoorwaarden en of algemene voorwaarden na de bijeenkomst van 11 juni a.s. ter beoordeling meegeven aan de specialisten van Yspeert advocaten? Zorg er dan voor dat je deze meebrengt naar deze ontmoeting.

Gerelateerd Economie
Masterclass over juridische kanten van contracteren door Flinc en Yspeert Advocaten
Masterclass over juridische kanten van contracteren door Flinc en Yspeert Advocaten