16 APRIL 2018

Missie zkt. Massa; Zinderend theaterspektakel bij SimmereN Schroot in mei en juni

Het terrein van SimmereN Schroot aan de Winschoterweg 1-A is in mei en juni het bijzondere toneel van het theaterspektakel Missie zkt. Massa. Op vrijdag 11 mei is de première van deze unieke voorstelling van PeerGrouP Locatietheater in samenwerking met Kat op het Spek. Daarna volgen er voorstellingen op zaterdag 12 en zondag 13 mei. In totaal volgen er nog 15 avonden met de laatste op zaterdag 9 juni. Een unieke voorstelling bij SimmereN Schroot op bedrijvenpark zuidoost.

Missie zkt. Massa is een energieke, humoristische en rauwe voorstelling waarin de diepe kloof tussen ideaal en werkelijkheid centraal staat. Een voorstelling die zich op unieke locaties afspeelt en waar zowel de adrenaline als het idealisme vanaf spat. In het najaar van 2017 waren er op de pleinen van Groningen en Amsterdam al korte previews van de voorstelling te zien.

Thijs Prein en Merijn de Jong rijden als Viktor Chlebnikov en Vladimir Majakovski in een terreinwagen met oplegger door het land. Eenmaal aangekomen op de schroothoop stallen de revolutiekunstenaars hun pop-up decor uit en begint een wonderlijke aanklacht tegen de conformistische mens die maar niet in actie wil komen tegen het kapitalisme. We willen als mensheid de wereld verbeteren, maar we lopen steeds tegen dezelfde muur. Als individu wil je misschien grootse dingen doen, je hebt de massa nodig om je idealen werkelijk te verwezenlijken. Een revolutie die gedoemd is om keer op keer te mislukken.

Met Thijs Prein en Merijn de Jong. Scenario: Ko van den Bosch. Regie is in handen van Peter Vandemeulebroecke & Ko van den Bosch. Vormgeving: Roelof Pothuis. Met muziek van Tin Men & the Telephone!

De voorstelling is in mei en juni te zien bij Simmeren Schroot BV aan de Winschoterweg 1-a te Groningen. Op 3, 6 en 10 mei zijn de try-outs, de première is op vrijdag 11 mei.

(Foto: Joram Krol)

Tickets

Zie voor alle speeldata en tickets www.peergroup.nl

Gerelateerd
Missie zkt. Massa; Zinderend theaterspektakel bij SimmereN Schroot in mei en juni
Missie zkt. Massa; Zinderend theaterspektakel bij SimmereN Schroot in mei en juni