Innovatie

26 AUGUSTUS 2014

MKB Nederland Noord: “De kracht van grijze cellen”: lezing over het geheugen

Martiniplaza organiseert samen met MKB Nederland Noord op 7 oktober een lezing onder de noemer: Business Wise. Prof. Dr. Douwe Draaisma (1953) is Nederlands bekendste geheugen- en dromenexpert. Hij houdt in Groningen een lezing over de werking van het geheugen.

Prof. Dr. Douwe Draaisma (1953) is Nederlands bekendste geheugen- en dromenexpert. Zijn boeken werden in vele talen vertaald. Hij legt een ongelooflijke passie aan de dag als het gaat om herinneren, vergeten en dromen.

Douwe Draaisma studeerde filosofie en psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aan de Universiteit Utrecht op Metaforen van het geheugen. Momenteel doceert hij in Groningen geschiedenis van de psychologie en is tevens aangesteld als gewoon hoogleraar op de Heymans-leerstoel aan de RUG.

Douwe Draaisma onderzocht o.a. het fenomeen van het vergeten. Hij zal bij BusinessWise uitleggen dat vergeten een kracht is en geen zwakte. Zonder de selectieve werking van het geheugen zouden we niets onthouden. Ofwel, u wordt gevormd door wat u vergeet in plaats van wat u weet.

BusinessWise


BusinessWise is het beste te omschrijven als een kennis- en netwerkconcept waarbij science en business met elkaar worden verbonden, door middel van periodieke praktijkcolleges. BusinessWise is een initiatief van MartiniPlaza en wordt is met ondersteuning van een aantal publieke en private partners in 2013 met succes geïntroduceerd. Voor meer info zie http://www.businesswise050.nl/
 

MKB-Nederland Noord Actie - AANMELDEN


De colleges zijn hoogwaardig en laagdrempelig en worden normaal aangeboden voor 35 euro per deelnemers incl koffie, netwerklunch, parkeren en college (prijzen zijn excl 2,50 ticketkosten en 21% btw) MKB-Nederland Noord heeft voor haar leden af kunnen spreken dat de eerste 25 leden die reageren twee tickets ontvangen voor de prijs van één. Zo kunt u een introducé meenemen. Voorwaarde is dat u betaalt via de ticketprocedure (Ideal).
 

Gerelateerd Innovatie
MKB Nederland Noord: “De kracht van grijze cellen”: lezing over het geheugen
MKB Nederland Noord: “De kracht van grijze cellen”: lezing over het geheugen