Verenigingsnieuws

20 DECEMBER 2018

Monument aan de Bornholmstraat ter nagedachtenis aan drie jonge mannen

Aan de Bornholmstraat staat sinds woensdag 19 december een bijzonder monumentje in de berm. Drie stoere palen met elk bovenop een inscriptie, die samen symbool staan voor de drie stoere en erg geliefde jonge mannen die hier twee jaar geleden bij een tragisch ongeluk om het leven kwamen. Bedrijvenvereniging Zuidoost vindt dat het goed is als alle bewoners en bezoekers van het bedrijvenpark weten waar de drie robuuste palen voor staan.

Het bermmonument is een initiatief van de ouders van Matthijs Hofstra, met instemming van de nabestaanden van Murphy Lekkerkerker en Brian Pestman. Op kerstavond twee jaar geleden kwam hun leven tot stilstand, toen zij te horen kregen dat de drie jongens om het leven waren gekomen. In samenwerking met de gemeente is het monument tot stand gekomen, waarbij de houten palen geschonken zijn door Timmerbedrijf Scholte uit de Groeve en de tekst mede tot stand is gekomen dankzij het meedenken door Comprint uit Sappemeer, zo vertellen Ellen en Marco Hofstra.

Groot verdriet
Nog elke week worden op die fatale plek aan de Bormholmstraat, op bedrijvenpark Zuidoost, bloemen gelegd en regelmatig ook kaarsjes gebrand. Twee jaar is voor zulk groot verdriet een oogwenk: het lijkt als gisteren en de tijd heeft nog niet genoeg gelegenheid gehad om iets te verzachten of haar helende werking te verrichten. De ouders van Matthijs vertellen ook een beetje wat er aan potentie en ambities verloren is gegaan. “Matthijs had zijn opleiding sport en bewegen afgerond en was voor een jaar aan het werk om daarna weer een studie op te pakken, Murphy deed een BBL- timmeropleiding aan het Alfa College en werkte bij SSPB praktijkcentrum Bouw en Brian werkte net samen met zijn vader in hun Garagebedrijf. Drie spontane jongens in de bloei van hun leven, sociaal, veel vrienden en altijd in voor een geintje. Drie mooie stoere mannen die nooit vergeten mogen worden.”

Foto: Geert Job Sevink

Gerelateerd Verenigingsnieuws Bedrijvenvereniging Zuidoost
Monument aan de Bornholmstraat ter nagedachtenis aan drie jonge mannen
Monument aan de Bornholmstraat ter nagedachtenis aan drie jonge mannen