Leefbaarheid

31 JANUARI 2019

Inzamelingsactie in Café de Klikspaan in Rabenhauptstraat Groningen

Zaterdag 9 februari organiseren Hilko Hoekman en Ilse Veneklaas een benefietavond in Café de Klikspaan in Groningen om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS, een zenuwziekte waar ook Hilko mee moet leven. Aileen Meijer, eigenaresse van De Klikspaan, werkt graag mee aan de Benefietavond, mede omdat haar vader ook aan MS lijdt.

Op 10 juni gaan Hilko Hoekman en Ilse Veneklaas de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen, als deelnemer van de landelijke actie ‘Klimmen tegen MS’. Voorafgaand aan deze fysieke uitdaging willen Ilse en Hilko zoveel mogelijk geld inzamelen voor dit goede doel. De benefietavond vormt de aftrap van hun inzamelactie.

Benefietavond 9 februari
Op zaterdagavond 9 februari is iedereen vanaf 20.00 uur van harte welkom in Café De Klikspaan,  Rabenhaubtstraat 78 Groningen. De avond wordt gehost door presentator/veilingmeester Bert Harskamp en live muziek wordt verzorgd door The Harmonyshakers. Het wordt een gezellige en ook zinvolle avond, met een veiling en een loterij om geld in te zamelen voor het goede doel. Er kan geboden worden op mooie dingen, zoals een sportmassage, een bierproeverij of een fotoshoot.

Klimmen tegen MS
Op 10 juni 2019 beklimmen Hilko en Ilse samen de Mont Ventoux tegen MS. Dit betekent ruim 21 km lopen met een stijging max. 12 %. Met de landelijke actie ‘Klimmen tegen MS’ wordt geld ingezameld voor onderzoek naar MS. Multiple Sclerose (MS) is een zenuwziekte waarmee ongeveer 17.000 mensen in Nederland leven. Ook Hilko heeft MS. Het is een slopende ziekte en niet voorspelbaar. Er is nog maar weinig bekend om mensen met MS te helpen. Daarom is er onderzoek nodig. En dat kost geld. “Voor de gezondheid van Hilko, alle andere mensen met MS en voor iedereen die met de ziekte te maken heeft. Daarom gaan wij de uitdaging aan en gaan we op 10 juni samen die berg op,” aldus Hilko en Ilse.

Meer info
Landelijke actie ‘Klimmen tegen MS’: www.klimmentegenms.nl
Hilko en Ilse klimmen tegen MS op Facebook: https://www.facebook.com/Ilse-en-Hilko-Klimmen-tegen-MS-377564292819954/
 

 

Gerelateerd Leefbaarheid GCC
Inzamelingsactie in Café de Klikspaan in Rabenhauptstraat Groningen
Inzamelingsactie in Café de Klikspaan in Rabenhauptstraat Groningen