Innovatie

17 MAART 2015

Neelie Kroes bezoekt startende ondernemers in Groningen

Oud-eurocommissaris Neelie Kroes bezoekt op donderdag 26 maart als ‘Special Envoy’ voor StartupDelta startende ondernemers in Groningen. Het kabinet wil startende ondernemers meer ruimte geven om hun talenten te ontwikkelen, innovaties in gang te zetten en banen te creëren. Groningen is daarbij nadrukkelijk in beeld als belangrijke broedplaats voor jong ondernemerstalent, met name op het gebied van IT, Energie en Healthy Ageing.

De afgelopen jaren zijn zogeheten startups als paddenstoelen uit de grond geschoten. Bedrijven die begonnen als eenpitter, zijn inmiddels grote werkgevers geworden. Met name de IT sector heeft een groei doorgemaakt. Maar liefst vijf van de vijftig snelstgroeiende IT-bedrijven in de Benelux, komt uit Groningen. De Noordelijke Online Ondernemers meldden recent dat er meer dan 250 onvervulde vacatures zijn in hun sector.

Met het programma StartupDelta wil het kabinet de krachten bundelen om meer startende ondernemers uit andere landen aan te trekken en om meer Nederlandse ondernemingen te laten doorgroeien tot bedrijven met internationale allure. Mevrouw Kroes zal als 'Special Envoy' de komende 1,5 jaar Nederland op de kaart zetten als dé Europese vestigingsplaats voor startups.

Startup North Festival

Tijdens haar bezoek aan Groningen zal mevrouw Kroes jonge ondernemers ontmoeten en in gesprek gaan met diverse initiatiefnemers die het Startup ecosysteem in Noord Nederland verder willen ontwikkelen en verbeteren. Na haar bezoeken en gesprekken in onder andere de Groninger Mediacentrale en het Launch Café brengt mevrouw Kroes een bezoek aan het Startup North Festival in het Infoversum. Aanmelden voor dit festival kan via http://nee.li/e/.

Bij het Startup North Festival zullen ondermeer de innovaties van de nieuwste, aanstormende talenten uit het Noorden te zien zijn.

 

Gerelateerd Innovatie
Neelie Kroes bezoekt startende ondernemers  in Groningen
Neelie Kroes bezoekt startende ondernemers  in Groningen