Economie

08 JULI 2016

Nieuw initiatief ‘Van Hulley’: gediplomeerde vrouwen stap verder helpen door speeddaten met 'bedrijfsleven'

Kapster. Programmeur. Cateraar. Marketeer. De ambitie van de vrouwen van Van Hulley loopt uiteen. En precies daarom organiseert deze sociale onderneming in samenwerking met de gemeente Groningen en recruitmentbureau Queenfishers speeddates met mensen die deze vrouwen verder kunnen helpen om hun ambitie waar te maken. Ondernemers, organisaties en bedrijven zijn bovendien vrijdag 8 juli -vandaag - om 17.00 u van harte uitgenodigd op de speciale netwerkborrel om te kijken hoe zij deze vrouwen kunnen ondersteunen, maar ook om zelf iets te leren. 

Van Hulley maakt vanuit hun atelier in the Big Building boxershorts van overhemden die niet meer worden gedragen. Een duurzaam product, maar zeker ook een sociale onderneming. De boxershorts worden gemaakt door vrouwen die zo een zetje krijgen richting arbeidsmarkt. Ze doen werkervaring op en volgen tegelijkertijd een opleiding. De tweede lichting heeft deze week hun diploma opgehaald. En nu is het voor hen tijd om door te stromen naar een stage, werkervaringsplaats, maar het liefst: een betaalde baan of eigen onderneming. 

 

De eerste lichting vrouwen laat zien dat met de juiste ondersteuning vanuit Van Hulley en andere partijen veel mogelijk is. Zij studeren nu aan het HBO, zijn een eigen bedrijf gestart of hebben een betaalde baan. Van Hulley wil dit doorstromen graag nog makkelijker maken.

 

Een zetje in de goede richting

 

Om de kansen voor deze vrouwen te vergroten hebben gemeenteraadslid Wieke Paulusma, Jolijn Creutzberg van Van Hulley, Lianne Scholtissen van Queenfishers en Lonneke Kamp van de gemeente Groningen de handen ineen geslagen om het juiste zetje voor deze vrouwen te faciliteren. 

 

Voor de vrouwen zijn special speeddates georganiseerd met relevante mensen uit hun netwerken. “Deze vrouwen zijn al zover gekomen in dit traject van Van Hulley, ze willen graag verder en verdienen dat ook. Dan vind ik dat we ze moeten helpen waar we kunnen. Helemaal omdat we als Groningen een inhaalslag moeten maken ten aanzien van vrouwenparticipatie op de arbeidsmarkt” vertelt Paulusma. 

 

Queenfishers denkt er hetzelfde over: “Het is relatief een kleine moeite om een netwerkgesprek te voeren. Bovendien is het niet alleen zinvol voor de vrouwen, het is zeker ook erg interessant voor ondernemers en professionals. Een keer niet het geijkte gesprek, maar een oprechte en interessante kennismaking. Deze vrouwen hebben allemaal een bijzonder verhaal en zijn bovendien bijzonder gemotiveerd” licht Scholtissen toe. Creutzberg hoopt op haar beurt dat dit initiatief een structureel karakter krijgt: “Het is een mooie manier om mensen te verbinden en deze vrouwen kennis te laten maken met het werkveld. Een waardevol evenement dat we wat ons betreft vaker gaan herhalen. En het zou heel mooi zijn als meer partijen, maar ook meer vrouwen aanhaken. Dit heeft potentie.”

 

Netwerkborrel: wees welkom


Morgen is het zover en zullen de vrouwen van Van Hulley in gesprek gaan met mensen van onder andere WerkPro, UMCG, Gemeente Groningen, ondernemers en loopbaancoaches. De speeddates zijn op maat. Zo gaat de Van Hulley vrouw die in Senegal een eigen kapsalon had en dat graag in Nederland ook weer wil opzetten in gesprek met een gevestigde kapster uit Groningen.

 

Vanaf 17.00u zijn ondernemers, professionals, ZZP-ers, eigenlijk iedereen die denkt iets te kunnen betekenen voor deze vrouwen, uitgenodigd voor de netwerkborrel. Deze vindt plaats in The Big Building.

Gerelateerd Economie
Nieuw initiatief ‘Van Hulley’: gediplomeerde vrouwen stap verder helpen door speeddaten met 'bedrijfsleven'
Nieuw initiatief ‘Van Hulley’: gediplomeerde vrouwen stap verder helpen door speeddaten met 'bedrijfsleven'