Economie

09 OKTOBER 2018

Nieuw programma Windkracht5 biedt groeikansen aan sociaal ondernemers

Groninger ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van het nieuwe provinciale groeiprogramma Windkracht5. Het programma is ontwikkeld door Buro Bries en moet startende sociaal ondernemers ondersteunen in het opbouwen van een rendabele, impact-gedreven onderneming.

Windkracht5 moet startende sociaal ondernemers gaan helpen om van een mooi plan een nog mooiere onderneming te maken, met een toekomstbestendig verdienmodel. De provincie Groningen vindt het belangrijk om ondernemers te ondersteunen en geeft vanuit de Groninger Ondernemersregeling maximaal 5000 euro subsidie bij het volgen van een van de ontwikkelingsprogramma's. De subsidie kan door de ondernemer worden aangevraagd op de website van de provincie Groningen.

Het programma Windkracht 5 duurt een half jaar en bestaat uit een gezamenlijk weekend en een wekelijkse themadag. Tijdens de themadagen worden masterclasses, lezingen, coaching en workshops gegeven en gaan de ondernemers met de praktijk aan de slag. Het programma omvat de thema’s:

•    Waardepropositie + businessmodellen opzetten;
•    Bedrijfsvoering;
•    Marketing;
•    Professionele ontwikkeling van de ondernemer;
•    impactmeting;
•    individuele coaching.

Groninger Ondernemersregeling

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen.

De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling. Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen via de website.

Gerelateerd Economie
Nieuw programma Windkracht5 biedt groeikansen aan sociaal ondernemers
Nieuw programma Windkracht5 biedt groeikansen aan sociaal ondernemers