Bereikbaarheid

20 JUNI 2014

Nieuwe brug bij het Suikerunie-terrein

In juni en juli wordt er een nieuwe brug gebouwd over het Hoendiep als nieuwe ontsluiting voor fietsers en voetgangers van het Suikerfabriekterrein. Het Suikerfabriekterrein is op dit moment via de van Heemskerckstraat ontsloten voor fietsers en voetgangers. In deze route ligt een spoorwegovergang, die om veiligheidsredenen op korte termijn door Prorail zal worden afgesloten. Om het Suikerfabriekterrein bereikbaar te houden voor fietsers en voetgangers gaat de gemeente een nieuwe brug bouwen.
De brug sluit aan op de Energieweg via het terrein van de ‘voormalige brokjesloods’. De nieuwe brug heeft een vrije doorvaarthoogte van 2.20m, gelijk aan de bruggen in de aansluiting van het Hoendiep op de ring. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is het kanaalvak tussen de ring en de nieuwe brug vrij in- en uit te varen. In de nieuwe brug is een uitneembaar gedeelte opgenomen, waardoor in- en uitvaren op verzoek mogelijk kan worden gemaakt. De gemeente zal eventuele verzoeken bundelen en maximaal één keer per 2 jaar een vrije doorvaart mogelijk maken.

De bouw van de nieuwe brug zal in juni en juli 2014 plaatsvinden Heeft u vragen over de werkzaamheden, neem dan contact op met Harry Visser van de Gemeente Groningen. Hij is bereikbaar via 050-3678111 of per e-mail: post.igg@groningen.nl
Gerelateerd Bereikbaarheid Bedrijvenvereniging WEST
Nieuwe brug bij het Suikerunie-terrein
Nieuwe brug bij het Suikerunie-terrein