Interviews

01 FEBRUARI 2017

Nieuwe eigenaar Drie Gezusters: ‘Doorbouwen op huidige concept en z’n succes’

Laurens Meyer, de nieuwe eigenaar van de Drie Gezusters en de andere kroegen aan de zuidkant van de Grote Markt gaat doorbouwen op het huidige concept en z’n succes. “Het is een prachtig bedrijf en we gaan geen grote wijzigingen doorvoeren in het concept. Natuurlijk gaan we wel doorbouwen op details om De Drie Gezusters naar een nog hoger niveau te krijgen.” Dat zegt Meyer in een enthousiaste reactie aan de Groninger Ondernemers Courant op het nieuws dat Meyer Beheer per 1 maart de Drie Gezusters en tal van andere kroegen aan de zuidkant van de Grote Markt overneemt. “Dit is een prachtige dag voor ons bedrijf!", aldus Meyer. 

De geboren Fries kwam zo’n vier maanden via een gezamenlijke kennis in gesprek met de Henk Wustenveld en Grietje van der Veen als huidige eigenaars van Horeca Combinatie Groningen, waaronder de Drie Gezusters en tal van andere cafés onder vallen. Je hebt dan al snel een gevoel of er de klik en de intentie is om eruit te komen. Ik heb in ieder geval geen moment getwijfeld. Het is een ‘going concept’ dat heel goed draait. Er is bij de werknemers veel passie en energie. Dat voel je en dat past ook bij ons.”

Uiteindelijk merkt straks niemand in de buitenwereld iets van de overname, zo verwacht Meyer. “We gaan het doen met dezelfde gepassioneerde werknemers en bedrijfsleiding. Ik ben blij dat zij ook enthousiast zijn over de overname. Samen gaan we kijken naar de kansen die ontstaan.”

Laurens Meyer gaat in het concept geen veranderingen doorvoeren. “Henk en Grietje hebben de laatste jaren al veel geïnvesteerd in bijvoorbeeld de keuken. We willen doorgaan op die lijn. Mogelijk dat we de toiletten gaan aanpakken en misschien investeren we nog in het hotel. Daarnaast staan er op de Grote Markt veel veranderingen op stapel. We willen gaan profiteren van de parkeergarage en het verdwijnen van de busbaan. Wellicht dat we het terras dan kunnen vergroten.”

Meyer Beheer heeft door heel Nederland tientallen veelal grand cafés in beheer. Nog nooit deed het bedrijf zo’n grote overname. “Als ik de Drie Gezusters en de andere gelegenheden die we hebben overgenomen ga vergelijken met mijn portefeuille, dan staat ‘Groningen’  qua grootte met stip op één.” 

Gerelateerd Interviews GCC
Nieuwe eigenaar Drie Gezusters: ‘Doorbouwen op huidige concept en z’n succes’
Nieuwe eigenaar Drie Gezusters: ‘Doorbouwen op huidige concept en z’n succes’