Verenigingsnieuws

18 JANUARI 2019

Nieuwe jaar voor jubilerend VBNO in het teken van bereikbaarheid, energie en samenwerking

In het winterse decor van de skibaan van Snowlimits op Kardinge vond gisteren de goed bezochte nieuwjaarsreceptie plaats van de VBNO. Dit jaar staat voor de VBNO onder meer in het teken van de samenwerking met het nieuwe college, de aanpak van de zuidelijke ringweg en het stationsgebied en de energietransitie, aldus VBNO-voorzitter Guus Vries in zijn speech.

Guus Vries memoreerde de goede binding met het vorige college van B en W en sprak vertrouwen uit in een goede samenwerking met het nieuwe college: de koers wordt ongetwijfeld anders, maar alle vertrouwen dat we op dezelfde goede voet verder gaan. Extra aandacht hierbij krijgt de energietransitie. Met Groningen Energieneutraal heeft de gemeente de lat erg hoog gelegd aldus Guus Vries. Daar denken we heel graag in mee, maar wel met een kritisch oog voor de belangen van de bedrijven, zo zei de voorzitter.

Tevredenheid is er bij de VBNO dat de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg weer hervat worden. Het was een deceptie dat de werkzaamheden stillagen, maar nu lijken we weer op koers te liggen, aldus de voorzitter. We krijgen daar over een paar jaar iets moois voor terug en dat geldt ook voor het stationsgebied.

Guus Vries wees op de nauwe samenwerking tussen de VBNO en Groningen Bereikbaar: zij hebben alle contacten met alle partijen en zorgen voor een zo optimaal mogelijke bereikbaarheid en afstemming van alle werkzaamheden.

Extra aandacht voor de bruggen
De VBNO houdt ook vinger aan de pols waar het gaat om de bruggen in het VBNO-gebied. De Gerrit Krolbrug, een belangrijke verbinding, staat op de nominatie om vervangen en aangepast te worden. De VBNO is nauw betrokken bij de overleggen, om zo een betere en vooral ook veiliger verkeerssituatie te realiseren.

Over de Borgbrug, die eind vorig jaar beschadigd raakte, krijgt de VBNO volgende week een update van de provincie, zo meldde verenigingsmanager Jolanda Zaagman. Hou voor de laatste stand van zaken de website van de VBNO in de gaten.

Borrel bij de Buren en 40-jarig bestaan
De eerste Borrel bij de Buren staat gepland voor maart. Deze succesvolle bedrijfsbezoeken met netwerkborrel aan de VBNO-leden krijgen ook in 2019 een vervolg. En de VBNO bestaat dit jaar 40 jaar. Dat wordt uiteraard gevierd: met een uitje naar Ameland, op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei. Nadere informatie hierover volgt.

Snowlimits
Snow& Outdoorlimits aan de Bieskemaar bestaat inmiddels al 20 jaar en is al 14 jaar op Kardinge gevestigd. Klanten uit het hele land komen hier voor de skibanen en de winkel met alle mogelijke skibenodigdheden. Snowlimits verzorgt naast de skilessen ook outdooractiviteiten, waarbij diverse arrangementen mogelijk zijn.

Zie voor meer informatie www.snowlimits.nl.

Gerelateerd Verenigingsnieuws VBNO
Nieuwe jaar voor jubilerend VBNO in het teken van bereikbaarheid, energie en samenwerking
Nieuwe jaar voor jubilerend VBNO in het teken van bereikbaarheid, energie en samenwerking