Economie Interviews

05 MAART 2019

Hans Silvius, de nieuwe kapitein op de brug bij De Haan Advocaten

Eén van de grootste advocatenkantoren van Groningen, en zelfs van Nederland - De Haan Advocaten en Notarissen – heeft een nieuwe kapitein op de brug. Hans Silvius (59) is sinds 1 januari de opvolger van oprichter en naamgever Winfryd de Haan, die met pensioen is gegaan. Silvius is even ambitieus als zijn voorganger. Vanuit Groningen wil hij er aan werken om De Haan nog beter op de kaart kunnen zetten als kantoor waar ondernemers voor ál hun juridische kwesties terecht kunnen, zo vertelt hij in een interview aan de website economie.groningen.nl

Groningen telt steeds meer bedrijven die uitstekend meespelen in de landelijke of zelfs in de Europese top. Met name in de IT-sector hebben zich dergelijke bedrijven ontwikkeld, maar ook in andere branches zijn de laatste decennia bedrijven tot ontwikkeling gekomen die op de hoogste niveaus in Nederland meespelen. In de advocatuur bijvoorbeeld: daar heeft De Haan Advocaten en Notarissen zich ontwikkeld tot een speler van formaat, met in totaal honderdvijftig medewerkers. Sinds 1 januari van dit jaar staat er met mr. Hans Silvius een nieuwe kapitein op de brug. Hij volgde op die datum oprichter en naamgever Winfryd de Haan op als voorzitter van de raad van bestuur.

‘Ja, het gaat goed met ons bedrijf. Met onze honderdvijftig medewerkers zitten we in de top twintig van grootste advocatenkantoren van Nederland. Overigens is het nooit onze bedoeling geweest om maar zoveel mogelijk medewerkers te hebben. Wel streven we er naar om een full-service advocatenkantoor te zijn, met alle specialismen in eigen huis. Kennelijk weet de klant dat te waarderen’, vertelt Silvius (59).

Zelf heeft hij de groei van het bedrijf grotendeels meegemaakt. Hij werkt er sinds 1987 als advocaat, en ontwikkelde zich er in de loop der jaren tot partner en directeur. De Haan Advocaten & Notarissen ontwikkelde zich in vier decennia tot een regionaal full service kantoor met vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden, Zwolle en Schiphol.

De laatste jaren richt het zich meer en meer op gespecialiseerde dienstverlening aan instellingen en ondernemers.

‘Hoewel we vestigingen hebben in vijf steden is Groningen steeds het hoofdkantoor gebleven. Het bevalt ons er prima. Ons kantoor kenmerkt zich door een nuchtere aanpak, en we komen steeds met praktische oplossingen.’

Wat zijn eigen organisatie betreft is hij ook zeer ondernemend en ambitieus. ‘Ik zou het prettig vinden wanneer we De Haan Advocaten nog beter op de kaart kunnen zetten als kantoor waar ondernemers voor ál hun juridische kwesties terecht kunnen. Er zijn nog steeds bedrijven die denken dat je bent aangewezen op de grote kantoren in de Randstad. Niet dus: in de noordelijke regio kun je uitstekend terecht voor al je juridische vraagstukken’, aldus Hans Silvius.

Klik hier voor het volledige interview op www.economie.groningen.nl

Gerelateerd Economie Interviews Bedrijvenvereniging Zuidoost
Hans Silvius, de nieuwe kapitein op de brug bij De Haan Advocaten
Hans Silvius, de nieuwe kapitein op de brug bij De Haan Advocaten