Economie

06 AUGUSTUS 2018

Nieuwe Korremarkt op het Floresplein kent al vaste bezoekers

Al acht weken op rij is de nieuwe Korremarkt drukbezocht én zonnig. De ondernemers van de markt zijn tevreden en inmiddels kent de markt op het Floresplein al een aantal vaste bezoekers, zo valt te lezen in een artikel op de website van de gemeente. Met de nieuwe wijkwarenmarkt is een wens van buurtbewoners gerealiseerd waarbij de gemeente ondersteunde.

Initiatiefnemer Rik Hagt vertaalde vorig jaar tijdens de wijk-G100 de door veel mensen genoemde plek om elkaar te ontmoeten naar een concreet idee voor een wijkmarkt. Samen met anderen uit de buurt zorgde hij ervoor dat er nu iedere woensdag een gezellige warenmarkt is in de Korrewegwijk.

Gemeente
Alies de Vries van Stadstoezicht en marktmeester Hans Prins ondersteunden de groep buurtbewoners bij het realiseren van dit idee. “Zij hebben zich hier enorm voor ingezet”, kijkt afdelingshoofd Haven en Markt, Henk-Geert van der Meulen terug op de aanloopperiode naar de nieuwe markt. ‘We zijn tevreden met de diversiteit en het aanbod dat er nu is. Maar er kunnen nog ondernemers bij, een bakker of bijvoorbeeld een notenkraam zou heel goed passen op deze markt. We proberen het aantal ondernemers uit te breiden op deze plek.”

Diervoeding
Klaas van der Velde staat deze marktdag voor het eerst op de Korremarkt met zijn kraam met diervoeding. “Ik sta ook op de markt in Vinkhuizen, in Uithuizermeeden en in Uithuizen.” Hij vertelt dat hij via Jan Suurd van de viskraam op de Korremarkt terechtkwam. “Ik wil het sowieso tot oktober eens proberen op deze plek.”

Genoeg aanloop
Zijn overbuurman Jan Suurd van de viskraam is eveneens positief over de klandizie. “Je merkt dat het vakantie wordt, maar ik ben dik tevreden. Het gaat hier prima op deze plek.” Ondernemer Arjan de Vries van kaas- en zuivelhandel de Kloosterhoeve vindt ook dat het lekker loopt. “Er is hier genoeg aanloop.”

Buitenmarkt
Jacky Dijk van groente- en fruitkraam Demifruit is tevreden over de ondersteuning van de gemeente. “Dat hebben ze heel goed gedaan, ik ben daar dik tevreden over.’  Hij ziet inmiddels wekelijks dezelfde klanten terugkomen. “Leuk om te merken dat buurtbewoners deze markt meteen in hun vaste rondje opnemen”, zegt hij. “Dit is natuurlijk een buitenmarkt, dat is niet te vergelijken met een markt in de binnenstad. Dat maakt het ook leuk, hier is nog tijd voor een praatje.” Hij bedient op het Floresplein een gemêleerde groep klanten. “Oudere mensen komen voor de aardappelen, de sperziebonen, tuinbonen, kasbonen. Studenten komen voor een bosbesje, een braampje. En dan zijn ze verbaasd dat ze hier zo voordelig uit zijn.”

(Foto: Jan Hendrik van der Veen)

Bron: gemeente Groningen

Gerelateerd Economie
Nieuwe Korremarkt op het Floresplein kent al vaste bezoekers
Nieuwe Korremarkt op het Floresplein kent al vaste bezoekers