02 OKTOBER 2014

Nieuwe ronde i3event voor innovatieve Groningse ondernemers

Vanaf vandaag kunnen innovatieve Groningse ondernemers zich aanmelden voor de volgende editie van i3event: van plan naar realisering van nieuwe business. Het kan gaan om een compleet nieuwe onderneming of een nieuwe tak binnen een bestaande onderneming. Zolang het idee maar marktwaarde en groeipotentie heeft voor de regio Groningen. In het bijzonder voor het werkgebied van de Economic Board Groningen (het aardbevingsgebied).

i3event is hèt evenement voor startende en bestaande Groninger ondernemers met innovatieve plannen, die op zoek zijn naar financiering. Coaches en adviseurs helpen (jonge) ondernemers bij het concretiseren van het businessplan en financiële experts geven kritische feedback. Daarnaast worden workshops aangeboden. Alles is er op gericht een nieuw Gronings product of dienst op de markt te brengen.

i3event helpt om  een (concept)businessplan financieringswaardig te maken en daadwerkelijk financiering te vinden. Er is met name oog voor de beste mix van financiering (bank, crowdfunding, subsidie en (private) investeerder). Een gestapelde of hybride vorm van financiering is tegenwoordig het meest haalbaar.

Alle 16 deelnemers uit de eerste editie van i3event (2013 – 2014) zijn zeer enthousiast over de ondersteuning die ze in het project hebben gekregen en de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt. Een aantal ondernemers is geslaagd in het ophalen van financiering en starten van hun bedrijf. Ondernemer Henk-Jan Kosse van Software Vergelijken.nl: “Door mijn deelname aan het i3event ben ikzelf enorm gegroeid. Zowel mijn ondernemersvaardigheden als mijn businessplan hebben een flinke vlucht genomen. Door de actieve coaching van ervaren ondernemers, de enorme en persoonlijke betrokkenheid van de organisatie en de druk die erop zat ontstond er een perfecte mix voor een businessplan waarmee ik financiering heb kunnen vinden. Ik kan deelname aan iedere (jonge) ondernemer die durft te dromen aanraden.”

i3event staat voor idea-invest-initiate; een initiatief van de Rabobank Stad en Midden Groningen, NOM/Flinc en de gemeente Groningen, met als doel Groningse bedrijvigheid te stimuleren.

Meer informatie en aanmelden (tot 1 december): www.i3event.nl of info@i3event.nl

Gerelateerd
Nieuwe ronde i3event voor innovatieve Groningse ondernemers
Nieuwe ronde i3event voor innovatieve Groningse ondernemers