19 SEPTEMBER 2019

Bouw van Feringa Building officieel van start

Hij is nogal bescheiden van aard. Maar hij liet weten érg blij te zijn met het feit dat er op de Zernike Campus een zeer groot gebouw naar hem wordt vernoemd: Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Gisteren was de officiële starthandeling voor de bouw van de ‘Feringa Building’, zo meldt de website Campus Groningen.

In aanwezigheid van veel toekomstig gebruikers is gisteren - woensdag 18 september -  de eerste bouwfase van de Feringa Building van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) feestelijk gestart op Zernike Campus. "Een historisch moment. In september 1969 wandelde ik deze universiteit binnen als student scheikunde. Vijftig jaar later mag ik de bouw van het nieuwe faculteitsgebouw dat naar mij genoemd wordt, starten", aldus de trotse naamgever van het gebouw, professor dr. Ben Feringa.

Het maar liefst 260 meter lange en vijf verdiepingen hoge gebouw geeft straks ruimte aan zo’n 1.400 studenten en 850 medewerkers voor de faculteit. Het krijgt drie kilometer aan labtafels, 450 zuurkasten en 30 laser labs. Deze faciliteiten zijn enorm welkom voor de groeiende faculteit.

Met 900 vierkante meter aan zonnepanelen en gasloze oplossingen past dit gebouw ook uitstekend binnen de duurzaamheidsambitie van de RUG. Ook past het bij de plannen van de universiteit om interdisciplinair te werken en continu te kunnen bijdragen aan belangrijke internationale onderzoeksgebieden, zoals chemical engineering, nanotechnologie, material research en astronomie.

 

Meer over de nieuwbouw: klik hier

 

Foto: Campus Groningen

Gerelateerd
Bouw van Feringa Building officieel van start
Bouw van Feringa Building officieel van start